Εάν έχεις διοργανώσει μια βραδιά με φίλους η ένα οικογενειακό τραπέζι και ψάχνεις ένα ορεκτικό να ολοκληρώσει το μενού σου έχουμε την λύση. Αυτή η συνταγή για αλμυρή τάρτα με πράσο και κατσικίσιο τυρί είναι ιδανική επιλογή που θα ανοίξει την όρεξη των καλεσμένων σου πριν το κυρίως γεύμα και θα τους εντυπωσιάσει.

Συνταγή για αλμυρή τάρτα με πράσο και κατσικίσιο τυρί: Υλικά

  • Μια συσκευασία 320g έτοιμη ζύμη για τάρτα
  • 500γρ πράσο
  • 25γρ βούτυρο
  • 4 κλαδάκια θυμάρι
  • 300 ml γάλα
  • ¼ φρέσκο μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 4 αυγά
  • 125 γραμμάρια μαλακό κατσικίσιο τυρί
  • 1 κουταλιά της σούπας φουντούκια χοντροκομμένα

Πώς να φτιάξεις αλμυρή τάρτα με πράσο και κατσικίσιο τυρί

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200/180C στον αέρα. Στρώνουμε μια αντικολλητική φόρμα με αντικολλητικό χαρτί. Ξετυλίγουμε τη ζύμη και τη χρησιμοποιούμε για να στρώσουμε το ταψί. Εάν υπάρχουν ρωγμές στη ζύμη, πιέζουμε απαλά με τα δάχτυλά μας και, στη συνέχεια, τρυπάμε τη βάση με ένα πιρούνι. Στρώνουμε άλλο ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί, γεμίζουμε με φασόλια και ψήνουμε για 15 λεπτά. Αφαιρούμε το χαρτί και τα φασόλια και ψήνουμε 5 λεπτά ακόμη για να στεγνώσει η βάση.
  2. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε τα πράσα στο βούτυρο με το θυμάρι μέχρι να μαλακώσουν- περίπου για 8 λεπτά. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε το γάλα, το μοσχοκάρυδο, λίγο αλάτι και πιπέρι και τα αυγά. Χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν καλά και μετά προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κατσικίσιο τυρί.
  3. Όταν βγει η ζύμη από το φούρνο, ρίχνουμε το μείγμα με το πράσο, προσθέτουμε λίγο κατσικίσιο τυρί σε φέτες από πάνω, τα φουντούκια και το υπόλοιπο θυμάρι. Ξαναβάζουμε στο φούρνο για 25-30 λεπτά μέχρι να δέσει η γέμιση. Κόβουμε την περίσσεια ζύμη στα άκρα και σερβίρουμε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου με μια σαλάτα ντομάτας.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News