Αλμυρή τάρτα με καραμελωμένα κρεμμύδια, για μια μοναδική συνταγή που θα σε ξετρελάνει με τις γεύσεις και της μυρωδιές της! Μπορείς να τη σερβίρεις σε ένα γεύμα, ως ορεκτικό σε ένα πάρτι ή μόνη της για ένα μεσημεριανό σνακ! Οι επιλογές είναι ατελείωτες! Τα υλικά αυτής της συνταγής είναι απλά και εύκολα! Στην πραγματικότητα, μπορεί να έχεις ήδη τα περισσότερα από αυτά έτοιμα στην κουζίνα σου! 

Αυθεντική Κις Λορέν- Η πιο εύκολη συνταγή για την πεντανόστιμη γαλλική τάρτα που θα λατρέψεις

Συνταγή για τάρτα με καραμελωμένα κρεμμύδια: Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας (τα αφήνουμε να ξεπαγώσουν στο ψυγείο όλη τη νύχτα)
  • 4 φλιτζάνια γλυκά κίτρινα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι τυρί γραβιέρα, τριμμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

Τάρτα cheeseburger με λιωμένο τυρί! Ακόμα να μπεις στην κουζίνα;

Πώς να φτιάξεις βήμα-βήμα την συνταγή της τάρτας

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να μαραθούν.
  2. Προσθέτουμε το αλάτι και την καστανή ζάχαρη και μαγειρεύουμε χωρίς το καπάκι για άλλα 20 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν τα κρεμμύδια. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν όσο ετοιμάζουμε την τάρτα. Βεβαιωνόμαστε ότι τα κρεμμύδια μας έχουν κρυώσει αρκετά πριν τα βάλουμε στην κρύα τάρτα.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° κελσίου. Ξετυλίγουμε προσεκτικά κάθε φύλλο ζαχαροπλαστικής. Τα τοποθετούμε ελαφρώς να εφαρμόζουν σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Πιέζουμε ελαφρά τα δύο φύλλα δημιουργώντας μια μεγάλη τάρτα σε παραλληλόγραμμο μέγεθος. Διπλώνουμε τα πλαϊνά γύρω από ολόκληρη την τάρτα για να δημιουργήσουμε μια ομοιόμορφη άκρη. Τρυπάμε με ένα πιρούνι κάθε εκατοστό περίπου για να αποτρέψουμε τη δημιουργία φυσαλίδων κατά το ψήσιμο.
  4. Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα το τυρί στην τάρτα. Στρώνουμε ομοιόμορφα τα κρεμμύδια πάνω από τη ζύμη.
  5. Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής, αλείφουμε τις διπλωμένες άκρες της ζύμης με πηχτή κρέμα για να δημιουργήσουμε αυτή την χρυσοκαφέ άκρη. Πασπαλίζουμε τα φύλλα θυμαριού.
  6. Ψήνουμε για 18-20 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί και η ζύμη να γίνει τραγανή. Αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά πριν το κόψουμε σε τετράγωνα ή τρίγωνα. Γαρνίρουμε με επιπλέον φύλλα θυμαριού αν θέλουμε.

Είσαι παθιασμένος chocoholic; Συνδύασε την κλασική τάρτα σοκολάτας με μους μάνγκο και απόλαυσε κάθε μπουκιά!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News