Με πικάντικη γεύση και υγρή υφή, αυτά τα μπισκότα ταχίνι είναι ακαταμάχητα! Εάν τα ρόδια δεν είναι στην εποχή τους, μη διστάσεις να τα αντικαταστήσετε με αποξηραμένα cranberries ή κομματάκια σοκολάτας. Αυτή η συνταγή για μπισκότα με ταχίνι είναι νηστίσιμη, vegan και χωρίς γλουτένη.

Απολαυστική σοκολατόπιτα με ταχίνι

Συνταγή για μπισκότα με ταχίνι: Υλικά

  • ¾ φλιτζάνι ταχίνι
  • ½ φλιτζάνι μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
  • ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου ή 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι αμυγδάλου
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κάρδαμο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ φλιτζάνι ρόδι

Πανεύκολα μπισκότα με ταχίνι για τις ημέρες της νηστείας

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς και στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα.
    Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε μαζί το ταχίνι, το σιρόπι σφενδάμου και το εκχύλισμα αμυγδάλου μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι αμυγδάλου και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα την κανέλα, το κάρδαμο, το τζίντζερ, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι πάνω από το μείγμα. Χρησιμοποιούμε μια σπάτουλα ή μια ξύλινη κουτάλα για να ανακατέψουμε μέχρι να ενωθούν καλά.
  3. Χρησιμοποιούμε μια σέσουλα μπισκότων 2 κουταλιών της σούπας για να αφαιρέσουμε τη ζύμη και χρησιμοποιούμε τα χέρια μας για να την κάνουμε μπαλάκια. Τα τοποθετούμε στο ταψί και τα πιέζουμε να πλατύνουν ελαφρά. Πασπαλίζουμε με ρόδια και ψήνουμε για 15 με 17 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά γύρω από τις άκρες. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά και μετά μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News