Δεν μπορείς να το αρνηθείς! Η κολοκύθα είναι το απόλυτο φθινοπωρινό λαχανικό και οι συνταγές που την περιλαμβάνουν είναι πολύ στη μόδα! Γι’ αυτό, λοιπόν, σήμερα θα σου μάθουμε να φτιάχνεις το πιο εύκολο κέικ κολοκύθας, το οποίο θα λατρέψει όλη η οικογένεια! Ειδικά αν έχεις και παιδιά που δεν αγαπούν το συγκεκριμένο λαχανικό, αυτή η συνταγή είναι ο ιδανικός τρόπος για να το εντάξεις στη διατροφή τους.

Βρήκαμε το απόλυτο φθινοπωρινό γλυκό! Ρολό κολοκύθας με κρέμα cheesecake που θα αγαπήσεις από την πρώτη μπουκιά!

Κέικ κολοκύθας: Τα υλικά που θα χρειαστείς

  • 2 φλιτζάνια (500 ml) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι (250 ml) αλεσμένα αμύγδαλα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού (10 ml) μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι (125 ml) ανάλατο βούτυρο
  • 1 1/2 φλιτζάνι (375 ml) καστανή ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1 1/2 φλιτζάνι (375 ml) πολτοποιημένη κολοκύθα
  • 1/2 φλιτζάνι (125 ml) αποξηραμένα φραγκοστάφυλα
  • 1/4 φλιτζάνι (60 ml) ωμά αμύγδαλα, θρυμματισμένα

Πεντανόστιμο αλμυρό κέικ με κολοκύθι και παρμεζάνα, χωρίς αλεύρι

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Με τη σχάρα στη μεσαία θέση, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε το κάτω μέρος με λαδόκολλα.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τα αλεσμένα αμύγδαλα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με ένα ηλεκτρικό μίξερ το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε και την πολτοποιημένη κολοκύθα και χτυπάμε για περίπου 1 λεπτό. Σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε τα ξερά υλικά, εκτός από τα αμύγδαλα.
  4. Ρίχνουμε το κουρκούτι στο έτοιμο ταψί και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και είναι έτοιμο για απόλαυση!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News