Για σήμερα σου έχουμε ετοιμάσει ένα υπέροχο γλυκό με το αγαπημένο μας φρούτο, την φράουλα φυσικά! Θα σου μάθουμε να φτιάχνεις βήμα – βήμα πάβλοβα φράουλα και εννοείται είναι πιο εύκολο απ’ όσο ακούγεται ή φαντάζεσαι!

Πριν περάσουμε, όμως, στα υλικά και στα βήματα να σου πούμε ότι η πάβλοβα δημιουργήθηκε από έναν Αυστραλό σεφ για να γιορτάσει το ταλέντο της Ρωσίδας μπαλαρίνας Άννα Πάβλοβα κατά τη διάρκεια της περιοδείας της στην Αυστραλία στις αρχές του 1900. Από τότε όσοι έχουν δοκιμάσει αυτό το γλυκό το έχουν ερωτευτεί!

Πάβλοβα φράουλα: Τα υλικά που θα χρειαστείς

Για τη μαρέγκα:

  • 4 ασπράδια αυγών
  • 250 γρ ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι από λευκό κρασί
  • 1 κουταλάκι κορν φλάουρ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για την επικάλυψη:

  • 500 γρ φράουλες ξεφλουδισμένες και κομμένες στη μέση
  • 200 γρ φραγκοστάφυλα, χωρίς τα κοτσάνια
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 350 ml διπλή κρέμα

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 150C/130C.
  2. Κόψε λαδόκολλα σε στρογγυλό σχήμα στο μέγεθος ενός στρογγυλού τυπικού πιάτου.
  3. Χτύπα με το μίξερ χειρός τα 4 ασπράδια αυγών μέχρι να σφίξουν και μετά χτύπα με ένα σύρμα τα 250 γραμμάρια ζάχαρη άχνη, με 1 κουταλιά της σούπας τη στη μαρέγκα ώστε να φαίνεται γυαλιστερή.
  4. Χτύπα 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι από λευκό κρασί, 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ και 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας.
  5. Άπλωσε την μαρέγκα στην λαδόκολλα.
  6. Ψήσε για 1 ώρα, σβήσε τη φωτιά και άφησε την πάβλοβα να κρυώσει εντελώς μέσα στο φούρνο.
  7. Όταν κρυώσει η μαρέγκα, ψιλόκοψε τα 100 γραμμάρια από τις ξεφλουδισμένες φράουλες, ανακάτεψέ τα με 100 γρ φραγκοστάφυλο και 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη.
  8. Τοποθέτησέ τα σε ένα μπλέντερ και χτύπα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και, στη συνέχεια, πέρνα από το σουρωτήρι ή τη σίτα το μείγμα των φρούτων.
  9. Χτύπα τα 350 ml διπλή κρέμα γάλακτος με την υπόλοιπη 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη και άπλωσέ το μείγμα πάνω από τη μαρέγκα. Βάλτε τις υπόλοιπες 400 γρ αποφλοιωμένες και κομμένες στη μέση φράουλες και 100 γρ φραγκοστάφυλα πάνω στην κρέμα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News