Εάν αναζητάς τρόπους για να εντάξεις το ψάρι στη διατροφή των παιδιών, υπάρχουν λύσεις, και μάλιστα πολύ υγιεινές. Οι ψαροκροκέτες είναι μία πολύ καλή λύση και ένα από τα πιο ωραία φαγητά. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό και θρεπτικό γεύμα για τα παιδιά ενώ παράλληλα είναι ένας καταπληκτικός μεζές για τους μεγάλους, ειδικότερα μάλιστα εάν ψηθούν στο air fryer.

Αν θες να ξετρελάνεις τα παιδιά σου φτιάξε τους αυτές τις ψαροκροκέτες με μαϊντανό

Συνταγή για ψαροκροκέτες στο air fryer: Υλικά

  • Λίγο ελαιόλαδου
  • 1 κιλό μπακαλιάρο, κομμένο σε μπαστουνάκια
  • 1/2 φλιτζάνι άμυλο καλαμποκιού
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά panko
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

Για τη σως:

  • 1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άνηθο, προαιρετικά

Μετάτρεψε τον σολομό σου σε κροκέτες και απόλαυσέ τον σαν snack όποτε θες!

Πώς να ετοιμάσεις το πιο εύκολο σνακ για όλη την οικογένεια

  1. Προετοιμάζουμε το air fryer: Βάζουμε σε λίγο αντικολλητικό χαρτί ελάχιστη ποσότητα ελαιόλαδου. Μερικοί μάλιστα προτιμούν να προθερμάνουν το air fryer πριν τη χρήση, αλλά αυτό είναι προαιρετικό για αυτήν τη συνταγή.
  2. Συνδυάζουμε το άμυλο καλαμποκιού, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μεγάλο ρηχό πιάτο. Σε ένα ξεχωριστό ρηχό πιάτο χτυπάμε τα αυγά. Προσθέτουμε το panko και την πάπρικα σε ένα τρίτο ρηχό πιάτο.
  3. Προσθέτουμε τις ψαροκροκέτες στο άμυλο καλαμποκιού και ανακατεύουμε καλά μέχρι να επικαλυφθούν. Έπειτα, τις τοποθετούμε στο μείγμα των αυγών για να επικαλυφθούν και τέλος προσθέτουμε στο panko φροντίζοντας να καλύψουμε όλες τις πλευρές.
  4. Δουλεύοντας σε παρτίδες, προσθέτουμε τις παναρισμένες ψαροκροκέτες μας στο καλάθι της φριτέζας μας, βάζοντάς τες ομοιόμορφα. Ψήνουμε 6 λεπτά στους 180 βαθμούς. Έπειτα τις γυρίζουμε από την άλλη πλευρά χρησιμοποιώντας ειδική λαβίδα και ψήνουμε για άλλα 4 με 6 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αλατοπιπερώνουμε, αν θέλουμε.
  5. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με όσες ψαροκροκέτες έχουν απομείνει.
  6. Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάζουμε τη μαγιονέζα, το φρέσκο ​​χυμό λεμονιού, την κάπαρη, το αλάτι και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά.
  7. Γαρνίρουμε με μαϊντανό ή άνηθο, αν θέλουμε. Σερβίρουμε τις ψαροκροκέτες με τη σως στο πλάι. Καλή απόλαυση!

Οι πατατοκροκέτες που προκαλούν… λιγούρες σε όλη τη Νάξο

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News