Έτυχε ποτέ να δοκιμάσεις σπιτικά μουστοκούλουρα; Να δοκιμάσεις ένα όσο είναι ακόμα ζεστό και αφράτο; Τα μουστοκούλουρα μπορεί να έχουν θεωρηθεί “ξεπερασμένα” παραμένουν ωστόσο μία από τις κλασικές αξίες και είναι πεντανόστιμα. Ιδανικά για τον καφέ ή τη λιγούρα που θα σε πιάσει για σνακ. Ακόμα και στα παιδιά τα μουστοκούλουρα είναι από τα αγαπημένα τους κουλούρια καθώς είναι αφράτα και μαλακά για τα ευαίσθητα ούλα τους και τα μικρά τους δοντάκια!

Τι θα χρειαστείς για να φτιάξεις σπιτικά μουστοκούλουρα

  • 1 φλ. τσαγιού πετιμέζι
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού αραβοσιτέλαιο
  • 1 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και την καστανή αν την προτιμάς!)
  • 6 φλ. τσαγιού Φαρίνα
  • 3 κ.σ κακάο
  • 2 κ.γ. σόδα
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 1/3 κ.γ γαρύφαλλο
  • 1/3 κ.γ μοσχοκάρυδο

Πώς θα φτιάξεις τα σπιτικά μουστοκούλουρα

  1. Παίρνουμε ένα βαθύ μπολ και ρίχνουμε όλα τα υγρά με τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε το μείγμα χρησιμοποιώντας έναν αυγοδάρτη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  2. Έπειτα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι κι ανακατεύουμε.
  3. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι κοσκινισμένο ή με το χέρι πασπαλίζοντας για όσο χρειαστεί μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη χωρίς να κολλάει πολύ στα χέρια.
  4. Ζυμώνουμε αρκετά και αφήνουμε 15 λεπτά τη ζύμη να ξεκουραστεί.
  5. Τέλος, πλάθουμε σε ότι σχήμα μας αρέσει και τα τοποθετούμε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί όχι πολύ κοντά μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν πολύ.
  6. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο και 5 λεπτά χωρίς αλουμινόχαρτο.
  7. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα κλείνουμε σε τάπερ για να διατηρηθούν φρέσκα!

Καλή απόλαυση!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News