Τα αχλάδια ποσέ είναι ένα κομψό πιάτο, αρκετά ελαφρύ και μπορείς να το απολαύσεις ακόμα και μετά από ένα δυνατό κυρίως γεύμα! Νομίζω πως δεν χρειάζεται να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες, η φωτογραφία μιλάει από μόνη της! Το μόνο που θα σου προτείνω είναι να μην επιλέξεις υπερώριμα αχλάδια γιατί μπορεί να χυλώσουν και να χάσουν το βασιλικό τους σχήμα.

Αν έχεις μήλο… φτιάξε αυτό το γλυκό του Φθινοπώρου!

Αχλάδια ποσέ: Τα υλικά που θα χρειαστείς

  • 1 λεμόνι
  • 1 πορτοκάλι
  • 750ml κόκκινο κρασί
  • 200g ρίζα τζίντζερ
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 4 ολόκληρα γαρίφαλα
  • 5 σπόροι μάραθου
  • 1 φρέσκο ​​φύλλο δάφνης
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
  • 500g άχνη ζάχαρη
  • 300g κατεψυγμένα βατόμουρα
  • 8 αχλάδια, ξεφλουδισμένα, αφήνοντας το επάνω μέρος όπως είναι
  • παγωτό, για το σερβίρισμα

Μήλο: Ο βασιλιάς του Φθινοπώρου και 5 snacks που θα λατρέψεις

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Χρησιμοποιώντας έναν αποφλοιωτή λαχανικών, καθαρίζουμε το ξύσμα από το μισό πορτοκάλι και το μισό λεμόνι και στη συνέχεια τα στύβουμε ώστε να κρατήσουμε τον χυμό από κάθε φρούτο.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού, το κρασί, το τζίντζερ, τα μπαχαρικά, τα μυρωδικά, τη ζάχαρη και τα βατόμουρα να βράσουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Στραγγίζουμε το υγρό σε ένα καθαρό ταψί και επαναφέρουμε το ξυλάκι κανέλας στο στραγγισμένο μείγμα.
  3. Προσθέτουμε τα αχλάδια και τους χυμούς και σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα αχλάδια, γυρίζοντάς τα μια φορά.
  4. Βγάζουμε τα αχλάδια προσεκτικά και τα αφήνουμε στην άκρη. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα μέχρι να μειωθεί ο όγκος του υγρού κατά τα δύο τρίτα και στη συνέχεια στραγγίζουμε με ένα λεπτό κόσκινο.
  5. Τα αχλάδια μπορούν να καταναλωθούν ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και τα σερβίρουμε μαζί με παγωτό.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News