Είναι η σαγκριά το αγαπημένο σου ποτό αλλά έχεις βαρεθεί τα συνηθισμένα; Βρήκαμε τρεις εναλλακτικούς τρόπους για να τη φτιάξεις στο σπίτι σου με πολύ μεράκι, ώστε να μην βαρεθείς να την απολαμβάνεις ποτέ! Ο τρόπος είναι εύκολος και γρήγορος και τα υλικά βρίσκονται ήδη στο ψυγείο σου! Είναι η τέλεια ευκαιρία για να την σερβίρεις και στο Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σου! Τι άλλο θες;

Πώς να φτιάξω σπιτική σαγκρία; Όλα τα μυστικά βρίσκονται εδώ!

Μάθε βήμα – βήμα να φτιάχνεις ρακόμελο και οινόμελο για τα κρύα βράδια του χειμώνα

White Cranberry Σαγκρία

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 1 πορτοκάλι, κομμένο σε φέτες, συν περισσότερο για γαρνιτούρα
  • 1 λάιμ, κομμένο σε φέτες
  • ½ φλιτζάνι φρέσκα κράνμπερι (50 γρ.)
  • ⅔ φλιτζάνι απλό σιρόπι (224 γρ.)
  • ½ φλιτζάνι βότκα (120 mL)
  • ½ φλιτζάνι λικέρ πορτοκάλι (120 mL)
  • 1 φλιτζάνι χυμό λευκού κράνμπερι (240 mL)
  • 1 μπουκάλι λευκό κρασί
  • 1 κουτ. λάιμ σόδα (340 mL)

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  • Σε μια μεγάλη κανάτα, συνδύασε το πορτοκάλι, το λάιμ, τα cranberries, το απλό σιρόπι, τη βότκα, το λικέρ πορτοκάλι, το λευκό χυμό cranberry και το λευκό κρασί. Ανακάτεψε καλά και μετά ψύξε μέχρι να είναι έτοιμο για σερβίρισμα, έως και 2 ημέρες.
  • Πριν το σερβίρεις, πρόσθεσε τη σόδα λεμόνι-λάιμ και ανακάτεψε για να ενσωματωθεί.
  • Ρίξε τη σαγκρία σε ποτήρια και γάρνιρέ τη με φέτες πορτοκαλιού.

Mulled Σαγκρία

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 1 φλιτζάνι απλό σιρόπι (336 γρ.)
  • 3 ολόκληρα αστεροειδή γλυκάνισα
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 1 φλιτζάνι κονιάκ (240 mL)
  • 2 φλιτζάνια χυμό πορτοκαλιού (480 mL)
  • 1 πορτοκάλι, κομμένο σε φέτες
  • 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
  • 1 λάιμ, κομμένο σε φέτες, συν περισσότερο για γαρνίρισμα
  • 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, συνδύασε το απλό σιρόπι, τον αστεροειδή γλυκάνισο, τα ξυλάκια κανέλας, το κονιάκ, τον χυμό πορτοκαλιού, το πορτοκάλι, το λεμόνι, το λάιμ και το κόκκινο κρασί.
  2. Ανακάτεψε καλά, σκέπασε και σιγόβρασε σε χαμηλή φωτιά για τουλάχιστον 20 λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί.
  3. Ρίξε τη σαγκρία σε κούπες και γάρνιρέ την με φέτες λάιμ.

Φτιάχνουμε τη χριστουγεννιάτικη σαγκρία και το γιορτάζουμε!

Πώς να φτιάξω σπιτική σαγκρία
Unsplash / Luis González Sosa

Apple Rosé Σαγκρία

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 1 πράσινο μήλο, καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες
  • 1 κόκκινο μήλο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες
  • 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες, συν περισσότερο για γαρνίρισμα
  • ⅔ φλιτζάνι απλό σιρόπι (225 γρ.)
  • 1 φλιτζάνι ουίσκι (240 mL)
  • 1 φλιτζάνι μηλίτη (240 mL)
  • 1 μπουκάλι ροζέ κρασί
  • 1 ½ φλιτζάνι μηλίτης (360 mL), αφρώδης

Το απόλυτο ζεστό κρασί των γιορτών λέγεται Glühwein και αυτός είναι ένας τρόπος να το φτιάξεις

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Σε μια μεγάλη κανάτα, συνδύασε το πράσινο μήλο, το κόκκινο μήλο, το λεμόνι, το απλό σιρόπι, το ουίσκι, τον μηλίτη και το ροζέ. Ανακάτεψε καλά και μετά ψύξε μέχρι να είναι έτοιμο για σερβίρισμα, έως και 2 ημέρες.
  2. Πριν το σερβίρεις, πρόσθεσε τον αφρώδη μηλίτη και ανακάτεψε να ενσωματωθεί.
  3. Ρίξε τη σαγκρία σε ποτήρια και γάρνιρέ την με φέτες λεμονιού.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News