Τον καπνιστό σολωμό ή τον λατρεύεις ή τον μισείς. Αυτές οι συνταγές είναι για τους ανθρώπους που ανήκουν στην πρώτη κατηγορία και μπορούν να καταλάβουν τη φινέτσα του! Οι παρακάτω συνταγές, λοιπόν, είναι κατάλληλες για ορεκτικά και πραγματικά θα σε εντυπωσιάσουν και θα σου ανοίξουν την όρεξη! Ο καπνιστός σολωμός είναι εδώ και σε περιμένει!

Καπνιστός σολωμός με παντζάρι & βότκα crème fraîche

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 200 ml crème fraîche
  • 3 κουταλιές της σούπας βότκα
  • 2 κουταλιές της σούπας ζεστή σάλτσα χρένου
  • 6 φέτες καπνιστό σολωμό
  • 250 γρ. μαγειρεμένο παντζάρι (όχι σε ξύδι), κομμένο σε λεπτές φέτες και στη συνέχεια ψιλοκομμένο
  • χαβιάρι σολομού (προαιρετικά)
  • λίγα μικρά κλωναράκια άνηθου

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Χτύπα την κρέμα γάλακτος με τη βότκα και μετά ανακάτεψε με το χρένο. Έπειτα ψύξε το μείγμα στο ψυγείο.
  2. Βάλε τις φέτες του σολωμού σε πιάτα και στη συνέχεια πρόσθεσε τα παντζάρια και μια κουταλιά της κρέμας fraîche. Ρίχνετε από πάνω το χαβιάρι σολομού, αν το χρησιμοποιείς, στη συνέχεια στόλισε με τον άνηθο. Τρίψε λίγο μαύρο πιπέρι και σέρβιρε.
Καπνιστός σολομός
BBC Good Food

Ταρτάκια καπνιστού σολωμού

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 4 φέτες ψωμί σίκαλης ή προζύμι
  • 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ ζεστό καπνιστό σολωμό
  • κάπαρη
  • 1 αγγουράκι τουρσί, ψιλοκομμένο
  • χυμό λεμονιού
  • ½ κουταλάκι σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 8-10 βιολογικά άνθη primrose ή άλλα βρώσιμα άνθη

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Φρυγάνισε το ψωμί και στη συνέχεια άλειψε με την κρέμα γάλακτος. Ξεφλούδισε τον καπνιστό σολωμό από πάνω και ρίξε λίγη κάπαρη, το αγγουράκι και λίγο χυμό λεμονιού. Αλατοπιπέρωσε και, στη συνέχεια, σκόρπισε το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και τα άνθη του primrose.
Καπνιστός σολομός
LUCI’S MORSELS

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News