Ποιος δεν αγαπά τα μακαρόνια; Κάποιες φορές μια καλή μακαρονάδα είναι σαν μια ζεστή αγκαλιά. Βρήκαμε δυο πανεύκολες συνταγές με μακαρόνια που αγαπούν όλοι οι μακαρονάδες και μπορεί να έψαχνες και εσύ τη συνταγή.

Carbonara (χωρίς αυγό)

συνταγή για καρμπονάρα

Το ξέρω ότι στην Ιταλία τη φτιάχνουν με αυγά και όντως δίνει πολύ πλούσια γεύση στο πιάτο, ωστόσο σε κάποιους δεν αρέσει να φτιάχνουν παρασκευές που το αυγό δεν παστεριώνεται επαρκώς, οπότε η καλύτερη εκδοχή είναι το να δοκιμάσεις την εκδοχή με την κρέμα γάλακτος.

Υλικά:

  • 1 Πακέτο μακαρόνια (σπαγγέτι ή λιγκουίνι)
  • Αλάτι
  • Βούτυρο
  • Ελαιόλαδο
  • 1 Κρεμμύδι
  • 250 γρ. μπέικον
  • 250 γρ.Παρμεζάνα
  • 250 γρ.Κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό που βράζει. Όταν ετοιμαστούν τα μακαρόνια κρατάμε μια κούπα απο το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το μπέικον που έχουμε προηγουμένως κόψει σε κυβάκια με λίγο ελαιόλαδο.
  3. Βάζουμε τα βρασμένα μακαρόνια στο τηγάνι και σιγά σιγά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, μέχρι να την πιει το μείγμα. Τέλος ρίχνουμε το νερό που κρατήσαμε από το βράσιμο (το νερό αυτό έχει άμυλο από τα μακαρόνια και βοηθά να δέσει το η σάλτσα).
  4. Ρίχνουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα. Σερβίρουμε στα πιάτα και ρίχνουμε από πάνω λίγη παρμεζάνα και πιπέρι προαιρετικά.

Feta pasta: Πώς θα φτιάξεις την viral συνταγή του TikTok;

Cacio e pepe

Σπαγγέτι με μπιφτέκι από κοτόπουλο
Pexels

Υλικά:

  • 250 γρ. σπαγγέτι
  • 25γρ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ολόκληρους κόκκους μαύρου πιπεριού αλεσμένο ή 1 κ. γ φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 50 γρ. παρμεζάνα

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο αλλά αφαιρούμε 2 λεπτά νωρίτερα. Παράλληλα σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και φρυγανίζουμε το αλεσμένο πιπέρι.
  2. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια κρατώντας 100 ml από το νερό. Ρίχνουμε όλο το περιεχόμενο στο τηγάνι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε την παρμεζάνα και αφήνουμε για μισό λεπτό.
  3. Μετά από μισό λεπτό, ανακατεύουμε και αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο ακόμα νερό από αυτό που έβραζαν τα μακαρόνια για να δέσει η σάλτσα.
  4. Σερβίρουμε με έξτρα παρμεζάνα.

Δύο αγαπημένες και πανεύκολες συνταγές με μακαρόνια που όλοι οι μακαρονάδες αγαπούν. Καλή σας απόλαυση!

Μόλις ανακαλύψαμε την καλύτερη σως για τα ζυμαρικά!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News