Οι περισσότεροι από εμάς χρειαζόμαστε μια γερή δόση ενέργειας για να ξεκινήσουμε την ημέρα μας και να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας. Αυτήν την ώθηση οι πιο πολλοί επιλέγουμε να την πάρουμε από τον καφέ, το αγαπημένο ρόφημα που μας ξυπνάει και μας κρατά σε εγρήγορση. Εάν όμως είσαι σε φάση διατροφής και ο καφές δεν είναι η καλύτερή σου επιλογή (ειδικά εάν τον προτιμάς με αρκετή ζάχαρη), οι ειδικοί προτείνουν ένα τρόφιμο με το οποίο μπορείς να τον αντικαταστήσεις.

Αυτή είναι η πραγματική αιτία που σου αρέσει ο σκέτος καφές και δεν έχει να κάνει με την γεύση του!

Υπάρχει ένα τρόφιμο για να αντικαταστήσεις τον καφέ που μπορεί ήδη να το απολαμβάνεις

Ευτυχώς, υπάρχει μια άλλη επιλογή που είναι υγιεινή και μπορεί να σου δώσει την ώθηση που αναζητάς: Φυσικά μιλάμε για τα μήλα. Αν και δεν υπάρχει καφεΐνη στα μήλα, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Cornell, τα περίπου 13 γραμμάρια φυσικής ζάχαρης που βρίσκονται στα φρούτα «προκαλούν παρόμοια αντίδραση με αυτήν της καφεΐνης, επειδή οι βιταμίνες από το μήλο απελευθερώνονται αργά σε όλο το σώμα, κάνοντάς σας να αισθάνεστε πιο ξύπνιοι».

Ταυτόχρονα, μαζί με τη βοήθεια που σου δίνουν για να αποφύγεις την καφεΐνη, όταν επιλέγεις μήλα αντί για καφέ, «αποφεύγεις ταχυκαρδίες, εναλλαγές της διάθεσης, άγχος, ή τρεμούλιασμα “.

Η Dana Ellis Hunnes, PhD, MPH, RD, ανώτερος διαιτολόγος στο ιατρικό κέντρο του UCLA, λέει ότι τα οφέλη από την κατανάλωση μήλων για πρωινό είναι δεκαπλάσια. «Ενώ η καφεΐνη είναι μια διεγερτική χημική ουσία, η ιδέα ότι παρέχετε στο σώμα σας κάτι που θα το τροφοδοτεί (γνωστά και ως φυσικά σάκχαρα από ένα μήλο) έχει νόημα, καθώς θα κάνει το σώμα να αναγνωρίσει ότι είναι η ώρα του ξυπνήματος και λίγη υγιεινή ζάχαρη θα του δώσει ενέργεια για να ανεβάσει τον μεταβολισμό.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News