Μια υγιεινή διατροφή με βιολογικά προϊόντα είναι σημαντική για την υγεία σου εν γένει, αλλά ορισμένες φορές οι τιμές είναι λιγάκι αποτρεπτικές. Υπάρχει… φθηνή υγιεινή διατροφή;

Φθηνή υγιεινή διατροφή ή διατροφή ανάλογα με το budget σου, μπορείς να την πετύχεις με μικρά tips που πρέπει να ακολουθείς κάθε φορά. Και με τα παρακάτω tips δεν θα έχεις καμία δικαιολογία!

Πώς θα πετύχεις, λοιπόν, μια φθηνή υγιεινή διατροφή;

Σύγκριση τιμών

Χωρίς να συγκρίνεις πώς περιμένεις να κάνεις το σωστό deal; Θεωρείς πως τα βιολογικά προϊόντα για παράδειγμα είναι πιο ακριβά κι έτσι απλώς τα προσπερνάς. Κι, όμως, υπάρχουν ορισμένα προϊόντα που μπορείς να τα βρεις σε φυσιολογικές τιμές.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα γεγονότα αυτά γίνονται διαρκώς ολοένα και πιο δημοφιλή, αυξάνεται ο ανταγωνισμός μεταξύ των πωλητών κι έτσι μειώνουν τις τιμές τους.

Κάνε, λοιπόν, την έρευνά σου, κάνε σύγκριση τιμών και στη συνέχεια προχώρησε στην αγορά!

φθηνή υγιεινή διατροφή

Photo: Unsplash/Brooke Lark

Εκτός εποχής

Πιθανότατα γνωρίζεις πως τα εποχιακά βιολογικά φρούτα και λαχανικά συχνά θα είναι πιο φθηνά, απλά επειδή υπάρχουν περισσότερα από αυτά. Όταν αγοράζεις προϊόντα εκτός εποχής, μπορείς να επιλέξεις για τις κατεψυγμένες εκδοχές τους.

Παρ’ όλο που ενδέχεται να έχουν υψηλότερη τιμή από τα μη βιολογικά κατεψυγμένα προϊόντα, θα εξοικονομήσεις έως και 50%, αντί να τα αγοράσεις φρέσκα. Επιπλέον, η έρευνα δείχνει ότι είναι εξίσου θρεπτικά, αφού διαρκώς συλλέγονται και στη συνέχεια καταψύχονται.

Απ’ τα πιο οικονομικά φρούτα και λαχανικά είναι οι μπανάνες, τα μήλα, τα πορτοκάλια, γλυκοπατάτες, πιπεριές, καρότα, λάχανο.

Αγόρασε κατευθείαν

Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορείς να αγοράσεις τα φρέσκα καρότα και τις κολοκύθες του φθινοπώρου έως τα αυγά και το γάλα από τα τοπικά αγροκτήματα. Κι έτσι θα τα βρεις πολύ πιο φθηνά απ’ ότι αν τα αγοράσεις από το market της γειτονιάς σου.

Ψάξε αυτές τις επιλογές είναι οι κατάλληλες.

φθηνή υγιεινή διατροφή

Photo: © ROUJE

Χρησιμοποίησε τα κουπόνια

Αν έχεις εκπτωτικά κουπόνια,  τότε μην ξεχνάς να τα χρησιμοποιήσεις. Μπορείς επίσης, να μαζεύεις πόντους και να τους εξαργυρώνεις. Πρόκειται για μικρά tips, που όμως αξίζουν. Όπως αξίζει να κυνηγάς τις προσφορές.

Πού βοηθά μια υγιεινή διατροφή;

Όταν τρως υγιεινά θα δεις την ενέργειά σου να αυξάνεται και τη διάθεσή σου να αλλάζει. Θα είσαι περισσότερο παραγωγική και θα βρίσκεσαι σε εγρήγορση.

Θα βελτιωθεί η γενική υγεία και η ευημερία σου. Και σε συνδυασμό με τη γυμναστική θα πετύχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Η κατανάλωση υγιεινών τροφών μειώνει τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις, διαβήτη, υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα και ορισμένα είδη καρκίνου. Τι άλλο θες για να πειστείς;;;

Διαβάστε επίσης:

Υγιεινή διατροφή δεν σημαίνει μικρότερη μερίδα στο πιάτο