Πριν ξεκινήσεις δίαιτα πολλές είναι οι σκέψεις που περνούν απ’ το μυαλό σου. Με πρώτη και καλύτερη: Θα πεινάσω πολύ;

Η αλήθεια είναι πως το να ξεκινήσεις δίαιτα και να έχει διάρκεια σίγουρα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πριν ξεκινήσεις δίαιτα αλλά και κατά τη διάρκεια πολλές σκέψεις περνάνε απ’ το μυαλό σου. Όπως για πόσο καιρό θα πρέπει να την κάνεις, αν θα πεινάσεις πολύ αλλά και μερικές ερωτήσεις λίγο πιο περίεργες όπως αν το μέλι “μετριέται” ως ζάχαρη.

Αν είναι η πρώτη φορά που μπαίνεις σε αυτήν την διαδικασία τότε είναι απολύτως λογικό, να κάνεις αυτές τις σκέψεις!

Όλα όσα μπορεί να σκέφτεσαι πριν ξεκινήσεις δίαιτα!

Τι θα δείξει πάλι αυτή η ζυγαριά;

Ζυγίζεσαι κάθε τρεις και λίγο και αναρωτιέσαι τι μπορεί να δείξει η ζυγαριά. Κάθε γραμμάριο μετράει για σένα. Πρόσεχε όμως, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πάθεις εμμονή με τη ζυγαριά. Το γεγονός ότι μπορεί να χαλάρωσε λίγο το παντελόνι σου δεν σημαίνει ότι θα αλλάζει και ο αριθμός στη ζυγαριά.

πριν ξεκινήσεις δίαιτα

Η δίαιτα ξεκινά αύριο, επομένως μπορώ να φάω όλο το μπολ με το παγωτό

Ακόμα και η Kim Kardashian θα έτρωγε μια ολόκληρη πίτσα μόνη της αν ήταν η τελευταία “free” μέρα! Αυτός, όμως, δεν είναι ένας σωστός τρόπος σκέψης πριν ξεκινήσεις δίαιτα. Αντί να βάλεις πολύ αυστηρούς κανόνες, τους οποίους τελικά δύσκολα θα εφαρμόσεις για μεγάλο διάστημα, καλύτερα να ξεκινήσεις σιγά σιγά και να επιλέγεις πιο υγιεινές τροφές.

Είμαι έτοιμη γι’ αυτήν την δίαιτα!

Συνήθως ξεκινάς μια δίαιτα όταν το έχεις πάρει πραγματικά απόφαση και νιώθεις ότι τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει. Έχεις βαρεθεί και το junk food, επομένως είναι η κατάλληλη στιγμή να πέσεις με τα μούτρα στα λαχανικά και τα φρούτα!

πριν ξεκινήσεις δίαιτα

Δεν χρειάζεται να ξαναφάω ζάχαρη ποτέ

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις! Δεν χρειάζεται να κόψεις μια για πάντα τη ζάχαρη προκειμένου να χάσεις βάρος. Αλλά όλα με μέτρο!

Το μέλι “μετριέται” ως ζάχαρη;

Ναι, δυστυχώς.

Δεν θα μπορώ να έχω ούτε μια μέρα “free”;

Ακόμα δεν ξεκίνησες τη δίαιτα και θέλεις και ρεπό απ’ αυτήν! Μπορείς αλλά και πάλι με μέτρο. Μια ελεύθερη μέρα, μάλιστα, μπορεί να σε βοηθήσει να ακολουθήσεις τη δίαιτα!

πριν ξεκινήσεις δίαιτα

Πότε θα τελειώσει η δίαιτα;

Μια σωστή διατροφή πρέπει να γίνει μέρος της καθημερινότητάς σου. Πρέπει να θυμάσαι πως δεν το κάνεις απλώς για να χάσεις κιλά αλλά για να έχεις έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Αν ήδη μισείς τη διατροφή σου, τότε μάλλον δεν είναι για σένα!

Photo: yanalya / Freepik