Καλά νέα για όσους προτιμούν ένα ποτηράκι κρασί από μια εντατική προπόνηση! Δύο ποτηράκια κρασί κάθε μέρα πριν πέσεις για ύπνο είναι πραγματικά το μαγικό μυστικό για να χάσεις τα περιττά κιλά! Πολλές έρευνες στο παρελθόν έχουν συνδέσει το κρασί με την απώλεια κιλών, τώρα ακόμα δύο νέες μελέτες απ’ το Washington State University και το Harvard Medical School έρχονται να ισχυροποιήσουν τα επιχειρήματα!

Λάτρεις του κρασιού ενωθείτε και γιορτάστε το σήμερα με τι άλλο, ένα ποτήρι κρασί!

Πώς γίνεται, όμως, το αγαπημένο σου ποτό να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος;

Η πολυφαινόλη που ονομάζεται ρεσβερατρόλη και τη βρίσκουμε στο κόκκινο κρασί μετατρέπει το “λευκό λίπος” σε “καφέ λίπος”, μια “έκδοση” δηλαδή που είναι πολύ πιο εύκολο να καεί!

Scandal: Olivia Pope με κρασί

Αν θες να σου τρελάνουμε ακόμα περισσότερο το μυαλό, η μελέτη του Harvard, η οποία εξέτασε 20.000 γυναίκες κατά τη διάρκεια 13 ετών, διαπίστωσε ότι όσες έπιναν δύο ποτήρια κρασιού ημερησίως ήταν 70% λιγότερο πιθανό να είναι υπέρβαρες!

Οκ, και γιατί πρέπει να πίνεις το κρασί το βράδυ;

Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι η ρεσβερατρόλη επίσης βοηθά στην καταστολή της όρεξής σου, πράγμα που σημαίνει ότι μετά από ένα ή δύο ποτήρια κόκκινου κρασιού έχεις λιγότερες πιθανότητες να κάνεις νυχτερινή επιδρομή στο ψυγείο!

Εάν, όμως, δεν είσαι λάτρης του κρασιού εξακολουθείς να μπορείς να επωφεληθείς απ’ τη ρεσβερατρόλη. Μπορείς να την βρεις στα blueberries, τις φράουλες και -προφανώς- τα σταφύλια.

Διάβασε ακόμα:

Η επιστήμη μίλησε: Ένα ποτήρι κρασί ισούται με μία ώρα γυμναστικής!