Πώς να βρω τη γυμναστική που μου αρέσει; Αναρωτιέσαι… Δεν είναι μια εύκολη διαδικασία αλλά σίγουρα θα γίνει πιο διασκεδαστικό και θα δεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Η αγαπημένη σου γυμναστική κρύβεται κάπου εκεί έξω…

Διαρκώς το αναβάλλεις, διαρκώς βρίσκεις δικαιολογίες για να μην πας στο γυμναστήριο και να καθίσεις στον καναπέ για άλλα 10 λεπτά, τα οποία γίνονται μισή ώρα και τελικά μια μέρα απλά σταματάς.

Τα οφέλη της γυμναστικής τα γνωρίζεις, τα έχεις διαβάσεις, τα έχεις ακούσει αλλά και πάλι κάτι σε κρατά πίσω. Μήπως αυτό που σε κρατά είναι ότι δεν έχεις βρει ακόμη την δική σου αγαπημένη γυμναστική;

Παίζει μεγαλύτερο ρόλο απ’ ό,τι νομίζεις! Πρέπει να βρεις μια γυμναστική που να ανυπομονείς να την κάνεις, που θα σε γεμίζει, που θα σε κάνει χαρούμενη και θα θέλεις να την ολοκληρώσεις ακόμη κι αν είσαι κουρασμένη.

Πώς να βρω τη γυμναστική που μου αρέσει;

Δοκίμασε νέα πράγματα και άκου το σώμα σου

Γιατί αν δεν τα δοκιμάσεις πώς θα γνωρίζεις αν σου αρέσουν ή όχι; Δοκίμασε νέα πράγματα κι άκου το σώμα σου. Μπορεί μια γυμναστική να μην είναι για σένα και μια άλλη να είναι ακριβώς αυτή που έψαχνες.

Δες ποιος είναι ο στόχος σου κι αξιολόγησέ τον. Μπορεί στόχος σου είναι να χάσεις κιλά, να σφίξεις, να κάνεις απλώς μια δραστηριότητα για να ανεβάσεις τη διάθεσή σου και την ψυχολογία σου εν γένει. Μπορεί να είναι μια online άσκηση που εστιάζει στο σώμα και νιώθεις ότι καις τις θερμίδες ή μπορεί να είναι ένα απλό τρέξιμο με φίλους ή τα βάρη στο γυμναστήριο.

Επέλεξε τον χρόνο και διώξε τα εμπόδια

Οι άνθρωποι παίρνουν εκατοντάδες αποφάσεις την ημέρα. Κι αυτές οι πολλές αποφάσεις, οδηγούν σε μια κούραση που είναι λιγάκι δύσκολο να πεις “ναι” σε πράγματα που θα έπρεπε ειδικά μετά από μια κουραστική μέρα.

Αυτό που  πρέπει να κάνεις είναι να φτιάξεις ένα πρόγραμμα και να βάλεις μέσα και τη γυμναστική σου. Να έχεις στο νου σου πως μια συγκεκριμένη ώρα θα κάνεις τη γυμναστική σου και θα τα έχεις όλα έτοιμα. Να είσαι ρεαλιστικός με τις συνήθειές σου κι οποιαδήποτε εμπόδια υπάρχουν, φρόντισε να τα λύνεις το προηγούμενο βράδυ!

πώς να βρω τη γυμναστική που μου αρέσει

unsplash/Liam Macleod

Άλλαξε νοοτροπία

Αν έχεις προσπαθήσει και στο παρελθόν να πεις “θα ξεκινήσω γυμναστική”, “θα φτιάξω το πρόγραμμα γυμναστικής” … αυτό είναι το εύκολο κομμάτι. Το θέμα είναι να το κάνεις στην πράξη. Και όταν λέμε πως θέλουμε να επανεξετάσουμε τις συνήθειες μας, μπορεί να είναι τρομακτικό!

Κι αυτό φυσικά δεν θα γίνει από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά θα γίνει σταδιακά. Προσπάθησε αρχικά να δεσμευτείς για μια φορά την εβδομάδα και μην “κλέψεις”. Στη συνέχεια, αύξησε τη συχνότητα και πριν το καταλάβεις θα έχει γίνει η ρουτίνα σου.

Πρέπει να “σπάσεις” τον στόχο σου σε μικρά κομμάτια, να πιέσεις λίγο τον εαυτό σου και κάπως έτσι θα αλλάξει η νοοτροπία σου και η γυμναστική θα γίνει επιλογή σου και όχι μια ακόμη αγγαρεία.

Κανείς δεν είπε πως το να αλλάζεις συνήθειες είναι εύκολο!

Διαβάστε επίσης:

4 + 1 λόγοι που η γυμναστική το απόγευμα θα αλλάξει τη ζωή σου!

Photo: Unsplash/Form