Ξεκίνα γυμναστική σήμερα. Τώρα! Όλο λες πώς θα το κάνεις, όλο δίνεις υποσχέσεις στον εαυτό σου πως από Δευτέρα θα ξεκινήσεις γυμναστική και όλο το αναβάλλεις. Ε λοιπόν, ήρθε η ώρα.

Ξεκίνα γυμναστική σήμερα γιατί αν δεν είναι σήμερα, δεν θα ξεκινήσεις ποτέ! Απλώς θα συνεχίζεις να το αποφεύγεις βρίσκοντας κάθε φορά και μια δικαιολογία.

Αντί για δικαιολογίες, όμως, εμείς βρήκαμε τρεις λόγους για τους οποίους πρέπει να γυμναστείς.

Ξεκίνα γυμναστική σήμερα: Διάβασε γιατί!

Βελτιώνει τη μνήμη σου

Είχες μια ξαφνική ιδέα αλλά την ξέχασες στο δευτερόλεπτο; Όλοι το παθαίνουμε αλλά τα καλά νέα είναι πως η γυμναστική σε βοηθά να θυμηθείς αυτές τις ιδέες που σου έρχονται απ’ το πουθενά! Μια έρευνα απ’ το Πανεπιστήμιο της Columbia διαπίστωσε ότι η αερόβια άσκηση, αυξάνει τόσο πολύ τους ρυθμούς της καρδιάς σου και αυτό σε βοηθά να βελτιώσεις τη μνήμη σου. Η γυμναστική είναι ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσεις τη μνήμη σου φρέσκια!

ξεκίνα γυμναστική

Ενισχύει την αυτοπεποίθηση

Η γυμναστική boostάρει την αυτοπεποίθησή σου και τη “χτίζει” μέρα με τη μέρα. Κάθε μέρα κάνεις πράγματα και ασκήσεις στο γυμναστήριο που ποτέ δεν νόμιζες πως μπορείς να κάνεις, ξεπερνάς τα όρια σου και βλέπεις μέχρι που μπορείς να φτάσεις. Και όταν βλέπεις πως κάθε μέρα είσαι και ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο και η δουλειά σου αποδίδει καρπούς τότε ενισχύεται και η αυτοπεποίθησή σου.

Ποιο άγχος;

Ξεκίνα γυμναστική σήμερα για να απαλλαγείς απ’ το άγχος. Άγχη για τη δουλειά, τα οικονομικά, την οικογένεια. Και κάπου εδώ έρχεται η γυμναστική για να σε σώσει. Αυτό το βάρος που νιώθεις στην καρδιά σου λόγω άγχους, το τρέξιμο υπόσχεται να το εξαφανίσει. Δώσε μια ευκαιρία!

ξεκίνα γυμναστική

Γνωρίζεις πολύ καλά τα οφέλη της γυμναστικής αλλά που και που τα ξεχνάς. Γι’ αυτό φρόντισε να υπενθυμίσεις τον εαυτό σου πως πρέπει να γυμνάζεσαι συχνά γιατί το έχεις ανάγκη.  Και μην το αφήσεις για αύριο!

Photo: ijeab / Freepik