Μήπως κι εσύ βαριέσαι την αερόβια άσκηση; Είσαι ένας από αυτούς που και μόνο που σκέφτονται ότι θα κάνουν διάδρομο σιχτιρίζουν; Κάνε πρόβλημα!

Αν βαριέσαι την αερόβια άσκηση, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σ’ αυτό. Δεν γίνεται να αρέσουν όλα σε όλους και ίσως τελικά αυτή η γυμναστική να μην είναι για σένα. Ε και τι έγινε;

Η αερόβια άσκηση είναι ένας ιδιαίτερα διαδεδομένος τρόπος γυμναστικής, ειδικά αν πηγαίνεις στο γυμναστήριο, όμως όχι ο μόνος και το λένε κι οι ειδικοί αυτό. Ο διάδρομος δεν είναι μονόδρομος λένε οι γυμναστές και θα συμφωνήσουμε μαζί τους κι αν βαριέσαι εν γένει την αερόβια, μην σκας, υπάρχουν λύσεις.

Τι μπορείς να κάνεις αν βαριέσαι την αερόβια άσκηση;

Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Επικεντρώσου στα βάρη ή βρες ένα άλλο είδος γυμναστικής.

Αν πηγαίνεις γυμναστήριο ή γυμνάζεσαι με personal trainer ή μόνος σου στο σπίτι, τότε κάνε ένα καλό ζέσταμα και στη συνέχεια επικέντρωσε τις ασκήσεις σου στα βάρη. Δεν σημαίνει πως μόνο αν χοροπηδάς όλη την ώρα θα χάσεις βάρος. Η γυμναστική με βάρη μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική, αφού οι μύες σου κάνουν αρκετή προσπάθεια για να τα βγάλουν πέρα και ναι, καις θερμίδες.

βαριέσαι την αερόβια άσκηση
Unsplash/Maddi Bazzocco

Τρία πράγματα που πρέπει να θυμάσαι όταν κάνεις ασκήσεις με βάρη

Ωστόσο, υπάρχει και δεύτερη επιλογή κι αυτή δεν είναι άλλη από το να ξεκινήσεις ένα άλλο είδος γυμναστικής. Μπορείς, για παράδειγμα, να δοκιμάσεις να κάνεις χορό, κολύμβηση, pilates, μποξ, τένις. Κάνοντας κάποιο από αυτά θα γυμνάζεσαι και ούτε που θα ξεχωρίζεις την αεροβική από την ενδυνάμωση και βασικά δεν χρειάζεται κιόλας.

βαριέσαι την αερόβια άσκηση
Pexels

Ήρθε η ώρα να αλλάξεις προπόνηση κι αυτά είναι τα σημάδια που σου το αποδεικνύουν!

Και τελικά μήπως δεν έχεις δοκιμάσει σωστά την αερόβια και γι’ αυτό την βαριέσαι; Πολύ πιθανό! Και να ξέρεις πως αερόβια δεν είναι μόνο ο διάδρομος. Μπορείς να δοκιμάσεις σχοινάκι, ποδήλατο, ελλειπτικό και πολλές ακόμα ασκήσεις που ίσως σου φανούν πιο ενδιαφέρουσες από τον απλό διάδρομο!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News