Αντίθετα με ό,τι νομίζουμε, το ότι μεγαλώνουμε δεν είναι φυσικά ο μόνος λόγος που παίρνουμε κιλά. Απλά όσο μεγαλώνεις κι αλλάζει ο μεταβολισμός σου, παίρνεις πιο εύκολα κιλά. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι δεν μπορείς να το αποφύγεις και να μην παίρνεις βάρος όσο μεγαλώνεις!

Αν αγχώνεσαι επειδή νομίζεις πως μεγαλώνοντας θα παίρνεις και περισσότερα κιλά, δεν υπάρχει λόγος. Με τις παρακάτω συμβουλές θα μπορείς να νιώθεις άνετα όσο μεγαλώνεις και να μην έχεις το άγχος ότι θα παίρνεις βάρος!

Τι πρέπει να κάνεις για να μην παίρνεις βάρος όσο μεγαλώνεις;

Κατανάλωσε φράουλες, μήλα και κρεμμύδια

Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι η κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε φλαβανοειδή μπορούν να αποτελέσουν ένα ισχυρό σύμμαχο στη διατήρηση του βάρους και στον περιορισμό της αύξησής του. Τέτοιες τροφές είναι οι φράουλες, τα μήλα, τα κρεμμύδια, τα cranberries, τα κεράσια, τα σταφύλια, το τσάι, τα πράσα και το μπρόκολο. Άσε που αν τρως όλα αυτά, παίρνεις και βιταμίνες απαραίτητες για τον οργανισμό σου!

Το να χάσεις κιλά μετά τα 40 δεν είναι ακατόρθωτο μ’ αυτά τα tips!

Σήκω απ’ τον καναπέ σου

Το ξέρεις ήδη αλλά θα στο επαναλάβουμε για να το εμπεδώσεις. Όσο μεγαλώνεις η άσκηση σου χρειάζεται ακόμα περισσότερο. Ό,τι τρως μένει στο σώμα σου κι αν δεν κάνεις κάτι για να κάψεις καμιά θερμίδα, θα δεις σύντομα το βάρος σου να αυξάνεται. Γι’ αυτό μπες σε πρόγραμμα και μην κάθεσαι όλη μέρα. Έστω και μισή ώρα περπάτημα την ημέρα μπορεί να σου κάνει καλό!

βάρος όσο μεγαλώνεις
Pexels

Πες «όχι» στις δίαιτες

Οι δίαιτες που έχουν στόχο γεύματα με λίγες θερμίδες μπορούν να μειώσουν τον ρυθμό του μεταβολισμού σου. Όταν δεν καταναλώνεις αρκετές θερμίδες καθημερινά, το σώμα σου προσπαθεί να διατηρήσει την ενέργειά του, εξοικονομώντας ενέργεια. Εάν στρέφεσαι συνεχώς σε τέτοιου είδους δίαιτες, τότε ο μεταβολισμός σου δεν θα επανέλθει ποτέ στους κανονικούς του ρυθμούς.

Άσε που αν κάνεις συνεχώς αυστηρές δίαιτες, είναι πολύ πιθανό να πάρεις μετά τα κιλά που κατάφερες να χάσεις. Γι’ αυτό ξανασκέψου το!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News