Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να πείσεις τον εαυτό σου να ξεκινήσεις κάποια δραστηριότητα. Ειδικά όταν μιλάμε για τρέξιμο (ειλικρινά σε θαυμάζουμε) τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που ξεκινάνε τρέξιμο, καταλήγουν να τρέχουν μαραθώνιους ή ήμι μαραθώνιους. Ο λόγος απλός: το τρέξιμο σε βοηθάει όχι μόνο σωματικά, αλλά και πνευματικά. Ποιο είναι το λάθος που κάνουμε όλοι, λοιπόν; Αυτό αυτό που κάνεις λάθος στο τρέξιμο μπορεί να σου καταστρέψει όλη την διάθεση, γι’ αυτό να είσαι προσεκτικός.

Άκου: Ό,τι και να συμβεί, όσο και να το θες, μην φορέσεις ποτέ καινούργια παπούτσια όταν πας για τρέξιμο, ειδικά εάν θες να συμμετέχεις σε κάποιον αγώνα μεγάλων αποστάσεων και αντοχής.

Σίγουρα θέλεις να κάνεις επίδειξη τα νέα σου αποκτήματα, αλλά όπως συμβουλεύουν και οι ειδικοί τα καινούργια παπούτσια δεν είναι ποτέ η σωστή επιλογή. Τα sneakers είναι φτιαγμένα από υλικά τα οποία συμπιέζονται ελαφρά στο πόδι έτσι ώστε να καλύψουν τα σημεία πίεσης των ποδιών σου. Αυτή η διαδικασία γίνεται με το πέρασμα του χρόνου και μετά από κάποιο χρόνο χρήσης των παπουτσιών.

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να εναλλάσσεις τα φορεμένα σου παπούτσια με τα καινούργια σου παπούτσια όταν προπονείσαι αλλά να χρησιμοποιείς πάντα τα παλιά σου αθλητικά όταν είναι να διανύσεις μεγάλες αποστάσεις.

Δεν είσαι και τόσο φαν του τρεξίματος; Σου δίνουμε τους λόγους για να το αγαπήσεις:

Μετά από αυτά… δεν γίνεται να μην σου αρέσει το τρέξιμο!

Σου έχουμε και άλλους λόγους, όμως. (Εντάξει, είμαστε λίγο φαν)

Γιατί πρέπει να σταματήσεις το διάδρομο και να αρχίσεις το τρέξιμο έξω