Προσπαθείς σκληρά, πραγματικά προσπαθείς να χάσεις βάρος, αλλά δεν τα καταφέρνεις. Μες τη μέρα τρως ελάχιστα κι όμως, ο δείκτης της ζυγαριάς παραμένει σταθερός, σε σημείο που σκέφτεσαι μήπως έχει χαλάσει. Όμως, να σου πω ένα μυστικό; Δεν φταίει η ζυγαριά, αλλά το φαγητό αργά το βράδυ, που δεν λες να σταματήσεις να καταναλώνεις. 

Το ξέρω, είναι δύσκολο να αντισταθείς και να μην φας κάτι το βράδυ, ειδικά αν όλη μέρα δεν έχεις φάει καν ένα γεύμα της προκοπής. Κι είναι κι η δουλειά σου που δεν σ’ αφήνει να φας μες τη μέρα όπως ο διατροφολόγος σου θα ‘θελε να τρως. Κι ακριβώς επειδή τρέχεις όλη μέρα και καταλήγεις να πηγαίνεις το απόγευμα ή το βράδυ στο σπίτι, τρως εκείνη την ώρα. Ωστόσο, ξέρεις πολύ καλά πως το φαγητό το βράδυ δεν είναι η καλύτερη λύση, ενώ δεν σε βοηθάει στην προσπάθειά σου να χάσεις βάρος.

Το να τρως αργά το βράδυ μπορεί ν’ αποδειχθεί καταστροφικό στην προσπάθειά σου να χάσεις κιλά. Φυσικά αυτό εξαρτάται πάντα κι από το τι τρως.

Σίγουρα κάποιες φορές θα ξεφύγεις από το πρόγραμμα διατροφής σου και μπορεί να κάνεις και μια παρασπονδία και να φας λίγο πιο ανθυγιεινά ή πιο αργά το βράδυ κι είναι λογικό. Όμως, καλό θα είναι κάτι τέτοιο να μην συμβαίνει σε καθημερινή βάση, αν θες να μην παχύνεις.

Φυσικά και το φαγητό αργά το βράδυ δεν επηρεάζει το ίδιο όλους τους ανθρώπους, οπότε μην μπεις στη διαδικασία να συγκρίνεις τον εαυτό σου με κάποιον άλλο. Το αν θα παχύνεις τρώγοντας το βράδυ εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες, όπως το αν γυμνάζεσαι, καθώς κι από τον μεταβολισμό σου.

Διάβασε ακόμα:

Αυτή είναι η ιδανική ώρα για να φας βραδινό και να μην παχύνεις!

Photo: Pexels