Όπως ήδη γνωρίζεις το αθλητικό σουτιέν διαφέρει σημαντικά από τα υπόλοιπα που φοράς σε καθημερινή βάση. Εξυπηρετεί έναν συγκεκριμένο σκοπό και πρέπει να είσαι προσεκτική πριν το αγοράσεις. Ποιο είναι το κατάλληλο αθλητικό σουτιέν και τι πρέπει να κοιτάξεις πριν κάνεις την αγορά;

Εντάξει, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να προσέξεις όταν αγοράζεις ένα αθλητικό σουτιέν, όπως το μέγεθός του, το ύφασμα του κι αν θα το πάρεις σε μπεζ ή μαύρο χρώμα (και τα δύο). Ωστόσο, ποιο είναι το κατάλληλο αθλητικό σουτιέν;

Και γιατί είναι τόσο σημαντικό να βρεις το κατάλληλο; Γιατί φίλη μου στο γυμναστήριο πρέπει να είσαι άνετη. Να φοράς ένα σουτιέν που να σε στηρίζει αλλά και να μην σε σφίγγει τόσο που να νομίζεις ότι θα σου κοπεί η ανάσα. Και η αγορά του σουτιέν δεν ήταν ποτέ εύκολη, ούτε κι αν είναι αθλητικό.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξεις είναι το πώς εφαρμόζει στο κάτω μέρος.

Κι ενώ μπορεί από πίσω να έχει κορδόνια, φερμουάρ, σχεδιάκα και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς, το πιο σημαντικό είναι το κάτω μέρος του σουτιέν, το τελείωμά του. Γιατί σε αυτό εξαρτάται το μεγαλύτερο μέρος της στήριξης. Και αυτό είναι που εσύ πρέπει να προσέξεις περισσότερο από όλα.

Γιατί στα αθλητικά σουτιέν δεν υπάρχει η μπανέλα ώστε να σου το κρατά σταθερό αλλά πρέπει να σου ταιριάζει απόλυτα ώστε να είναι καλό.

Και πώς θα καταλάβεις ότι έχεις επιλέξει το σωστό; Όταν φορέσεις το αθλητικό σουτιέν, τσέκαρε ξανά και ξανά αν το τελειώμά του είναι ίσιο και δεν έχει κανένα κενό, δεν μπορείς εύκολα να βάλεις έστω και το δάχτυλό σου. Όσο κι αν το μισείς, το αθλητικό σουτιέν θα πρέπει να το βγάζεις με δυσκολία, να είναι λίγο πιο στενό απ’ τα υπόλοιπα.

Διαφορετικά δεν θα σου παρέχει τη στήριξη που χρειάζεσαι και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα θα σου ξεχειλώσει.

Tip! Να το πλένεις πάντα στο χέρι. 

Και τώρα που βρήκες σουτιέν, μπορείς να ψάξεις τι τραγούδια θα βάλεις στην playlist σου.

Διαβάστε επίσης:

Τα 6 πράγματα που δεν πρέπει να έχεις μαζί σου στο γυμναστήριο!