Κι όσο ο υδράργυρος ανεβαίνει, αναρωτιέσαι αν θα αντέξεις τη γυμναστική στη ζέστη. Μήπως να την αναβάλεις για λίγο; Όχι φυσικά! 

Φυσικά και θα γυμναστείς ακόμα κι αν κάνει ζέστη κι ο υδράργυρος ανεβαίνει. Δηλαδή, τι νομίζεις; Ότι όλο το Καλοκαίρι θα μείνεις αγύμναστος; Όχι βέβαια! Και με αυτά τα tips θα αντέξεις τη γυμναστική στη ζέστη ακόμα και τον Αύγουστο! Απλά φρόντισε να ακολουθήσεις σωστά τους κανόνες για να μην θέσεις σε κίνδυνο την υγεία σου.

Tips για τη γυμναστική στη ζέστη με ασφάλεια

Ενυδατώσου 

Κατανάλωσε πολλά υγρά, ειδικά νερό, ώστε να παραμείνεις ενυδατωμένος. Μην φύγεις, λοιπόν, απ’ το σπίτι αν δεν έχεις πάρει μαζί σου ένα μπουκάλι δροσερό νερό.

Φόρεσε λεπτά κι ανοιχτόχρωμα ρούχα 

Φόρεσε ρούχα με τα οποία θα νιώθεις άνετα και φρόντισε να μην είναι χοντρά και σκουρόχρωμα. Μπορεί το μαύρο σου κολάν να είναι υπέροχο, όμως μήπως είναι πιο κατάλληλο τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου; Μην ξεχνάς πως τα σκούρα χρώματα έλκουν τον ήλιο και τη θερμότητα, σε αντίθεση με τα ανοιχτόχρωμα.

Μην ξεχνάς το αντηλιακό 

Το ξέρεις ότι σου είναι απαραίτητο. Ακόμα και τις ημέρες που ο ήλιος δεν καίει πρέπει να το βάλεις. Μην ξεχνάς ότι δεν φοράμε αντηλιακό μόνο στην παραλία, αλλά σε κάθε μας έξοδο απ’ το σπίτι.

Απόφυγε τον ήλιο 

Απόφυγε τη γυμναστική τις ώρες της ημέρας που οι θερμοκρασίες είναι πιο υψηλές, δηλαδή 11:00 με 15:00. Ο ήλιος μπορεί να σε ζαλίσει λίγο ή να σου προκαλέσει πονοκέφαλο, οπότε καλύτερα να αποφύγεις την έκθεσή σου σ’ αυτόν. Ανάλογα με το αν είσαι πρωινός τύπος ή όχι, προτίμησε να γυμναστείς νωρίς το πρωί ή το απόγευμα που θα δύει ο ήλιος.

Ωστόσο, αν καταλήξεις να γυμνάζεσαι στον ήλιο μεσημεριάτικα μην ξεχάσεις τα 3 must! Νερό, αντηλιακό, καπέλο!

γυμναστική στη ζέστη

Unsplash/Constantinos Panagopoulos

Μην το παρακάνεις 

Μείωσε λίγο την ένταση της γυμναστικής σου και εξοικονόμησε δυνάμεις. Άκου, ακόμα, το σώμα σου. Όταν βλέπεις ότι δεν έχεις και πολλές δυνάμεις κάνε ένα διάλειμμα, μην συνεχίσεις να γυμνάζεσαι μες τον ήλιο και τη ζέστη.

Διάβασε ακόμα:

Διατροφικά do’s και don’ts για όταν κάνει ζέστη!

Photo: Pexels