Ξεκινάς μια δίαιτα ή προσεγμένη διατροφή κι εκεί που τα πας καλά την παρατάς. Όμως, ξέρουμε πώς να μην σταματήσεις τη δίαιτα μέχρι να χάσεις τα επιθυμητά σου κιλά. 

Μπορεί να ξεκινάς μια δίαιτα με πραγματική θέληση για να χάσεις βάρος, όμως τελικά δεν καταφέρνεις να τη συνεχίσεις για πολύ. Λίγο το βαρύ σου πρόγραμμα, λίγο οι πειρασμοί, σταματάς τη δίαιτα προτού χάσεις τα κιλά που επιθυμείς. Τι μπορείς να κάνεις και πώς να μην σταματήσεις τη δίαιτα με τον παραμικρό πειρασμό;

Ξεκίνα τη δίαιτα την κατάλληλη στιγμή

Και ποια είναι αυτή η κατάλληλη στιγμή; Όταν θα το θες πραγματικά, θα το κάνεις επειδή εσύ το επιθυμείς κι όχι κάποιος άλλος και όταν η ψυχολογία σου θα είναι καλή. Επιπλέον, απόφυγε να ξεκινήσεις μια δίαιτα τις ημέρες που οι λιγούρες της περιόδου είναι αυξημένες.

Βάλε στόχο

Το να λες απλά θέλω να χάσω κιλά, αλλά να μην ξέρεις πόσα και μέχρι πότε δεν βοηθάει και πολύ. Είναι καλύτερο να βάζεις έναν στόχο, κατά προτίμηση βραχυπρόθεσμο, ώστε να ξέρεις ακριβώς γιατί κάνεις τη δίαιτα αυτή και τι θες να πετύχεις. Για παράδειγμα, μπορείς να πεις ότι μέχρι την άλλη Κυριακή θα ‘χεις χάσει ένα κιλό. Αυτό θα σου δώσει ένα κίνητρο και θα σε πεισμώσει για να πετύχεις τον στόχο αυτό.

πώς να μην σταματήσεις τη δίαιτα

Unsplash/ Jamie Matociños

Ανέβα στη ζυγαριά

Η ζυγαριά δεν είναι εχθρός σου. Είναι χρήσιμο να ζυγίζεσαι τακτικά, όχι και κάθε μέρα, για να ξέρεις πώς τα πας. Βέβαια, το ραντεβού με τη ζυγαριά μην σου γίνει και εμμονή. Μία φορά την εβδομάδα είναι αρκετή.

Μην αγοράζεις γλυκά κι ό,τι άλλο ανθυγιεινό

Όταν κάνεις δίαιτα και πηγαίνεις στο σούπερ μάρκετ, απόφυγε να περάσεις από τον διάδρομο με τα πατατάκια, τις σοκολάτες και τα υπόλοιπα ανθυγιεινά σνακ και φυσικά μην τα αγοράσεις για το μέλλον.

Βάλε ένα στοίχημα

Πέρα από στόχο, βάλε κι ένα στοίχημα είτε με τον εαυτό σου είτε με κάποιον άλλο. Για παράδειγμα, βάλε στοίχημα με το αγόρι σου ότι αν χάσεις τα κιλά θα σου μαγειρέψει. Είναι ένας τρόπος ανταμοιβής.

Διάβασε ακόμα:

Όσα πρέπει να προσέχεις κάθε φορά που ξεκινάς δίαιτα!

Photo: Pexels