Τρως αρκετά μες τη μέρα και ψάχνεις τρόπους για να μικρύνεις τις μερίδες του φαγητού που τρως μιας και το ‘χεις παρακάνει τελευταία; 

Αν το φαγητό για σένα είναι απόλαυση και δεν μπορείς να του αντισταθείς εύκολα, τότε λογικά οι ποσότητες που τρως δεν είναι μικρές. Γεμίζεις το πιάτο μέχρι να μην χωράει άλλο και μετά νιώθεις και τύψεις που έφαγες τόσο πολύ. Έτσι δεν είναι;

Ε λοιπόν καιρός να σταματήσει. Από ‘δω και στο εξής οι μερίδες του φαγητού σου θα μειωθούν, για την ακρίβεια θα μικρύνουν. Το πιάτο σου δε θα ξεχειλίζει από φαγητό με αυτά τα tips!

Πώς θα τα καταφέρεις λοιπόν;

Το σωστό πιάτο κάνει την διαφορά

Τρως σε μεγάλο πιάτο; Θα βάλεις και πολύ φαγητό. Κανόνας! Γι’ αυτό προτίμησε να τρως σε μικρότερα πιάτα, αν θες πραγματικά να μειώσεις την ποσότητα του φαγητού σου. Έτσι θα αντιληφθείς καλύτερα την ποσότητα που βάζεις στο πιάτο σου. Ίσως τελικά τόσο καιρό τα μεγάλα πιάτα να σου ήταν και άχρηστα.

Νερό, νερό, πολύ νερό

Πίνεις νερό μες τη μέρα -ελπίζω- αλλά πότε το πίνεις; Αυτό κάνει τη διαφορά! Το να πίνεις ένα ποτήρι νερό πριν από κάθε γεύμα, πραγματικά μπορεί να σε βοηθήσει. Μερικές φορές ίσως να μην πεινάς, μπορεί απλά να έχεις λιγούρα, ενώ είσαι φουσκωμένος. Σε αυτή την περίπτωση είναι επίσης καλό να πιεις ένα ποτήρι νερό. Μην ξεχνάς πως πολλές φορές το νερό σε φουσκώνει, δημιουργώντας το αίσθημα κορεσμού.

Προσοχή στο μαγείρεμα

Πώς περιμένεις να τρως λιγότερο αν μαγειρεύεις για ένα λόχο; Οι μερίδες σου δεν πρόκειται να μικρύνουν αν μαγειρεύεις φαγητό που περισσεύει. Γιατί φυσικά θα σκέφτεσαι “τι να το πετάξω;” και θα το τρως. Κλασσικό λάθος. Μαγείρευε όσο σου χρειάζεται.

via GIPHY

SOS η ποιότητα αυτού που τρως

Αν θες να τρως λιγότερο, τότε είναι απαραίτητο να αποφύγεις όσο το δυνατόν περισσότερο τα επεξεργασμένα τρόφιμα, διότι σου δημιουργούν μεγαλύτερη πείνα. Αντιθέτως, προτίμησε τα φρούτα και τα λαχανικά που θα σε χορτάσουν. Έτσι λοιπόν, λίγο πριν από το γεύμα σου φάε ένα φρούτο και μετά ίσως όντως η μερίδα σου να είναι πολύ πιο μικρή.

Διάβασε ακόμα:

Αν δεν έχεις μέτρο στο φαγητό, έτσι θα το αποκτήσεις!

Photo: Pexels/Adrienn