Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το λίπος στην κοιλιά στις γυναίκες αλλά και στους άνδρες δύσκολα απομακρύνεται και όσους κοιλιακούς κι αν κάνεις μένει πάντα εκεί. Γιατί;

Το λίπος στην κοιλιά στις γυναίκες είναι πεισματάρικο και όσες μεθόδους κι αν δοκιμάσεις, πολύ δύσκολα βλέπεις τη διαφορά. Η αλήθεια είναι πως απαιτείται σκληρή γυμναστική και καλή διατροφή για να απαλλαγείς από αυτό.

Οι περισσότερες γυναίκες κάνουν γυμναστική προκειμένου να σφίξουν γλουτούς και να αποκτήσουν κοιλιακούς, όμως, αυτός ο δρόμος δεν οδηγεί σε έναν υγιή τρόπο ζωής και αυτά τα κιλά μπορείς πολύ εύκολα να τα πάρεις ξανά και να ξεκινήσεις και πάλι από το μηδέν.

λίπος στην κοιλιά στις γυναίκες

Που αποθηκεύεται το λίπος στις γυναίκες;

Ίσως έχεις ακούσει πιθανώς ότι οι γυναίκες τείνουν να έχουν περισσότερο σωματικό λίπος από τους άνδρες και αυτό είναι μια πραγματικότητα. Ο λόγος γι’ αυτό είναι πιθανόν εξελικτικός, καθώς οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερη αποθηκευμένη ενέργεια για να υποστηρίξουν την αναπαραγωγική διαδικασία. Το ζήτημα είναι, μεταξύ άλλων, και πού αποθηκεύεται το λίπος αυτό.

Όσες γυναίκες έχουν το σχήμα μήλου, με το λίπος συγκεντρωμένο γύρω απ’ την κοιλιά, θεωρείται ότι κινδυνεύουν περισσότερο από παθήσεις όπως η καρδιακή νόσος και ο διαβήτης, από τις γυναίκες που έχουν σχήμα αχλαδιού και το λίπος συγκεντρώνεται στους γοφούς, τους γλουτούς και τους μηρούς.

λίπος στην κοιλιά στις γυναίκες

Photo: Shutterstock

Το λίπος που συγκεντρώνεται γύρω από την κοιλιά είναι πιο επικίνδυνο επειδή είναι ενδοαγγειακό και αποθηκευμένο σε όλα τα σημαντικά όργανα της κοιλιακής κοιλότητας.

Τι προκαλεί το λίπος στην κοιλιά στις γυναίκες;

Ας είμαστε ειλικρινείς: Τρώγοντας πίτσα και γλυκά κάθε λίγο και λιγάκι δεν είναι και ό,τι καλύτερο.

Δεν υπάρχει κανένας συγκεκριμένος λόγος για τον οποίο οι γυναίκες αναπτύσσουν λίπος στη κοιλιακή τους περιοχή και σύμφωνα με τους ειδικούς η κακή διατροφή και τα χαμηλά επίπεδα άσκησης συμβάλλουν στην αύξηση των ποσοτήτων λίπους στην κοιλιά.

Άλλοι λόγοι για τους οποίους αναπτύσσεται το λίπος στην κοιλιά στις γυναίκες είναι οι ορμονικές αλλαγές, όπως η εμμηνόπαυση, η κατανάλωση αλκοόλ, η ηλικία, το άγχος και το οικογενειακό ιστορικό.

Διαβάστε επίσης:

7 ιδανικές τροφές για φλατ κοιλιά! Θα εκπλαγείς!