Το τσάι είναι ένα καταπραϋντικό χειμερινό ρόφημα και μπορεί να έχει πολύ θαυματουργές θεραπευτικές ιδιότητες. Γνώριζες ότι το τσάι που επιλέγεις μπορεί να έχει εξαιρετικά αποτελέσματα στην προσπάθειά σου να χάσεις βάρος και να ανακουφίσεις το στομάχι σου; Ποιο είναι το θαυματουργό τσάι που πρέπει να αρχίσεις να καταναλώνεις;

Η Kristina Richens, εμπειρογνώμονας του τσαγιού, μοιράστηκε με το κοινό της αυτά που έμαθε από τα ταξίδια της στην Κίνα, την Ινδία, την Ιαπωνία και τη Νότια Αφρική.

Ξεκίνα τη μέρα σου με μαύρο ή πράσινο τσάι

Η περιεκτικότητα σε καφεΐνη με L-theanine θα σου προσφέρει μια ήρεμη κατάσταση εγρήγορσης.

θαυματουργό τσάι
Pexels

Ανακουφίσου μετά την προπόνηση με μαύρο τσάι

Ένα φλιτζάνι μαύρο τσάι έχει 88 χιλιοστόγραμμα καλίου, το οποίο συμβάλλει στη μυϊκή ανάκαμψη.

Πέρασε το απόγευμά σου με πράσινο τσάι

Ένα πράσινο τσάι με Ginkgo Biloba. Το πράσινο τσάι μπορεί να βελτιώσει την απόδοση, ενώ το ginkgo biloba μπορεί να κρατήσει τη μνήμη σου σε εγρήγορση.

Τσάι ιβίσκου: Τα οφέλη για την υγεία που πρέπει να γνωρίζεις

Μείωσε το στρες και το άγχος

Πράσινο τσάι, λεβάντα ή χαμομήλι. Ώρα να χαλαρώσεις. Το χαμομήλι και η λεβάντα είναι γνωστά ως κατευναστικά βότανα. Η λεβάντα και το λάδι λεβάντας είναι εξαιρετικά συστατικά για να ανακουφίσεις το άγχος και το πράσινο τσάι επίσης προωθεί τη χαλάρωση.

θαυματουργό τσάι
Unsplash/Jarek Ceborski

Ανακούφισε το ταραγμένο στομάχι σου

Πικραλίδα ή τζίντζερ. Η ρίζα της πικραλίδας είναι ένα φυσικό βοήθημα για την πέψη και έχει καθαριστικές ιδιότητες, ενώ η ρίζα τζίντζερ είναι γνωστό ότι αποκαθιστά το στομάχι όταν υπάρχουν ενοχλήσεις.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News