Το μεγαλύτερο εμπόδιο για να είσαι σε καλή φυσική κατάσταση συνήθως βρίσκεται απλά… στο κεφάλι σου! Ποια ήταν η τελευταία φορά που είπες ότι έχει πολύ ζέστη/ κρύο ή ότι είναι πολύ ακριβό κι εξουθενωτικό το να πας γυμναστήριο;

Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεται να γυμναστήριο για να παραμείνεις σε καλή φόρμα! Μπορείς να γίνεις fit χωρίς να πας γυμναστήριο. Απλά χρειάζεται να παρακινήσεις τον εαυτό σου και να μάθεις μερικές φρέσκιες ιδέες για το πώς μπορείς να γυμναστείς και να νιώσεις καλύτερα στην καθημερινότητά σου!

Στον δρόμο, στο σπίτι ή στο πάρκο της γειτονιάς, όποιο μέρος κι αν διαλέξεις, φρόντισε να σε εμπνέει!

Το κλειδί, σύμφωνα με τον φυσιοθεραπευτή David Reavy, είναι ν’ ασχολείσαι με τους μυς σου όλη μέρα, ακόμα κι όταν κάθεσαι!

Όσο περισσότερους μυς έχετε, τόσες περισσότερες θερμίδες μπορείτε να κάψετε. Μπορείτε να ξεκινήσετε χρησιμοποιώντας τους μυς σας σε καθημερινά καθήκοντα

Και παρακάτω σου παραθέτουμε τους τέσσερις τρόπους που προτείνει ο David Reavy για να γίνεις fit χωρίς να πας γυμναστήριο!

Working Out Atom Ant GIF by Warner Archive - Find & Share on GIPHY

Μπορείς να ασκείσαι ενώ κάθεσαι

Πρόκειται για το λεγόμενο “ενεργητικό κάθισμα“, το οποίο σημαίνει πως χρησιμοποιείς τους μυς σου ενώ κάθεσαι. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τους κοιλιακούς σου ή άλλους μυς του σώματός σου ενώ κάθεσαι, χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθείς καν απ’ την καρέκλα σου!

Μπορείς να κάνεις κάποιες ασκήσεις χεριών και ποδιών και φυσικά να φροντίζεις να έχεις μια σωστή στάση σώματος για να μην του κάνεις ζημιά!

Περπάτησε με σκοπό

Το περπάτημα είναι ένας πολύ καλός τρόπος να εξασκείς τους μυς σου. Αλλά θα πρέπει να το κάνεις σωστά για να έχει αποτέλεσμα! Βεβαιώσου ότι σε κάθε βήμα σου αισθάνεσαι τους κοιλιακούς σου, τους γλουτιαίους μυς σου και τους μυς των πλευρών και της πλάτης σου.

Κάνε βήματα που νιώθεις ότι κάνουν κάτι στο σώμα σου και μην περπατάς λάθος!

eranhill GIF - Find & Share on GIPHY

Το σώμα σου μπορεί να λειτουργήσει από μόνο του ως βάρος

Δεν χρειάζεται απαραίτητα να έχεις βαράκια!  Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι για να χρησιμοποιήσεις το δικό σου σώμα, κάνοντας σανίδα, αλλά και πολλές ακόμα ασκήσεις!

Μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά θα δεις ότι οι ασκήσεις που βασίζονται στο να χρησιμοποιήσεις το βάρος του σώματός σου είναι πολύ αποτελεσματικές!

Warner Archive Gym GIF - Find & Share on GIPHY

Η τεχνολογία είναι φίλος σου

Υπάρχουν άπειρες εφαρμογές, sites και videos στο YouTube που μπορούν να σε βοηθήσουν στον σκοπό σου. Μπορείς απλά να τα δοκιμάσεις και να δεις ποιο ταιριάζει σε σένα!

Θα βρεις από προγράμματα γυμναστικής μέχρι προτάσεις διατροφής και ολόκληρα προγράμματα που μπορείς να προσαρμόσεις αποκλειστικά για σένα, με βάση τις ανάγκες σου!

Τι περιμένεις και δεν ξεκινάς τώρα που διαβάζεις αυτό το άρθρο να εξασκείς τους μυς σου;

Διάβασε ακόμα:

Μπορείς να χάσεις το λίπος στην κοιλιά χωρίς γυμναστική; Ναι, μπορείς!

Photo: Pixabay