Το κρύο νερό σε βοηθά να χάσεις βάρος ή είναι όλα ένας μύθος; Έχουμε την απάντηση!

Σίγουρα έχεις ακούσει ότι το κρύο νερό σε βοηθά να χάσεις βάρος, να κάψεις περισσότερες θερμίδες αλλά κατά πόσο ισχύει αυτό; Μπορεί να βγάζει νόημα ότι το σώμα σου θα χρησιμοποιήσει περισσότερη ενέργεια για να θερμάνει το νερό και μελέτες έχουν διαπιστώσει πως η ποσότητα των θερμίδων που καίγονται (περίπου 4 με 7 για κάθε ποτήρι με νερό) είναι πολύ μικρή για να κάνει τη διαφορά.

Ωστόσο, το κρύο νερό μπορεί να μη σε βοηθά ακριβώς να χάσεις βάρος, αλλά έχει ένα σωρό ακόμα οφέλη. Σύμφωνα, με τον επιστήμονα Jacqueline Schaffer, το κρύο νερό αυξάνει τη ροή του αίματός σου και κάνει καλό για την επιδερμίδα σου. Ναι, το κρύο νερό κάνει το δέρμα σου να λάμπει!

Παράλληλα, έχει αποδειχθεί πως το κρύο νερό κατά τη διάρκεια μιας άσκησης μπορεί να μειώσει αποτελεσματικά την αφυδάτωση και να νιώσεις λιγότερο κουρασμένος κι ως εκ τούτου να έχεις μεγαλύτερη αντοχή. Και ο λόγος γι’ αυτό είναι ότι κρατά τη θερμοκρασία του σώματός σου δροσερή.

Αλλά το πιο σημαντικό από τη θερμοκρασία του νερού, κρύο ή ζεστό, το πιο σημαντικό είναι να πίνεις νερό. Γνωρίζεις πολύ καλά τα αποτελέσματα της αφυδάτωσης: Κούραση, εξάντληση, κράμπες στους μύες, ζαλάδες και πονοκεφάλους.

Και πόσο νερό πρέπει να πίνεις; Ένας καλός κανόνας είναι να πίνεις περίπου το μισό από το σωματικό σου βάρος. Κιλά το βάρος, λίτρα το νερό!

Ποιο είναι το δίδαγμα αυτής της ιστορίας; Να πίνεις νερό και τώρα το Καλοκαίρι να πίνεις ακόμα περισσότερο.

Διαβάστε επίσης:

Πρέπει να πίνεις ζεστό ή κρύο νερό; Οι ειδικοί δίνουν την απάντηση!