Μήπως ήρθε η ώρα να επιλέξεις το personal training και να σταματήσεις να προπονείσαι μόνος σου; Σου έχουμε τους λόγους για να ξεκινήσεις την προπόνηση με έναν γυμναστή και είναι πολύ σημαντικοί.

Το personal training είναι μία τάση που επιλέγουν αρκετοί στις μέρες μας, είτε εντός του γυμναστηρίου είτε σε έναν ιδιωτικό χώρο, αν και το δεύτερο είναι και το πιο συχνό κι όχι αδίκως. Η αλήθεια είναι πως καλά είναι να γράφεσαι στο γυμναστήριο, να πηγαίνεις και να κάνεις ό,τι θες, νιώθοντας μια ελευθερία επιλογών, όμως το personal training έχει πολλά, πολλά θετικά κι ίσως ήρθε η ώρα να του δώσεις μια ευκαιρία.

Γιατί να επιλέξεις το personal training;

Όσο κι αν σου αρέσει να έχεις μια ελευθερία επιλογών στις ασκήσεις όταν πηγαίνεις στο γυμναστήριο, ξέρεις πολύ καλά πως το personal training είναι πιο αποτελεσματικό. Έχοντας έναν γυμναστή που θα σου φτιάξει εξατομικευμένο πρόγραμμα γυμναστικής με βάση τις ανάγκες σου, θα δεις πιο άμεσα αποτελέσματα. Ο γυμναστής είναι ο άνθρωπος που ξέρει τι άσκηση πρέπει να κάνεις για το κάθε σημείο του σώματός σου, αφενός για να χάσεις κιλά κι αφετέρου για να δυναμώσεις την κάθε μυϊκή ομάδα. Έτσι λοιπόν, μην σου φανεί περίεργο αν παρατηρήσεις πιο γρήγορη απώλεια βάρους και γράμμωση, ενώ τόσα χρόνια γυμνάζεσαι και μόνος σου.

Φυσικά και υπάρχουν άτομα που δεν είναι γυμναστές, όμως ασχολούνται στον ελεύθερό τους χρόνο με τη γυμναστική και ξέρουν μερικές ασκήσεις που τους ταιριάζουν και αποδίδουν στο έπακρο. Αν είσαι ένας από αυτούς, γιατί μπορεί να σου χρειάζεται το personal training;

επιλέξεις το personal training
Freepik

Η αλήθεια είναι ότι αν βλέπεις τα επιθυμητά αποτελέσματα που θέλεις, τότε ίσως να μην σκεφτείς να επιλέξεις το personal training. Ωστόσο, και σε αυτή την περίπτωση μπορεί να σου κάνει καλό, αφού θα σε οργανώσει καλύτερα, θα βάλει στη σωστή σειρά τις ασκήσεις που σου ταιριάζουν και θα σου επισημάνει πιθανά λάθη που κάνεις. Επίσης, με έναν γυμναστή δε θα βαρεθείς ποτέ, αφού θα σου δείχνει διαφορετικές ασκήσεις που θα κάνουν την προπόνησή σου πολύ πιο ενδιαφέρουσα. Ακόμα κι αν θες να γυμνάζεσαι μόνος σου, αυτός ο άνθρωπος, που θα τον εμπιστευτείς για λίγο καιρό, θα σου μάθει τον σωστό τρόπο.

Τέλος, σου έχουμε έναν ακόμα πολύ σημαντικό λόγο για να επιλέξεις το personal training κι αυτός δεν είναι άλλος από τους λόγους υγείας. Πολλοί είναι αυτοί που δεν μπορούν να χάσουν βάρος, επειδή έχουν κάποιο θέμα υγείας, όχι απαραίτητα σοβαρό, όμως η αλήθεια είναι πως αν θέλουν να αδυνατίσουν έχουν ανάγκη από έναν γυμναστή, ώστε να ακολουθούν το κατάλληλο πρόγραμμα γυμναστικής που τους ταιριάζει, αλλά και να αποκαταστήσουν χρόνιους τραυματισμούς, αν υπάρχουν.

Αλήθειες για το fitness που ένας γυμναστής δύσκολα θα σου πει!

επιλέξεις το personal training
Freepik

Μην ξεχνάς πως όταν ακούς personal training δεν χρειάζεται να πηγαίνει το μυαλό σου κατευθείαν στη λέξη “ακριβό”. Οι τιμές ποικίλλουν και σίγουρα θα καταφέρεις να βρεις ένα καλό στούντιο γυμναστικής με personal training στην τιμή που επιθυμείς.

Καλή προπόνηση λοιπόν!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News