Τα 5 λουλούδια που μπορείς να προσθέσεις στο πιάτο σου!

LIKE US ON FACEBOOK

Mέχρι πριν από κάποια χρόνια, η διακόσμηση των πιάτων λουλούδια γινόταν μόνο σε εστιατόρια που στόχευσαν να πάρουν αστέρι Michelin. Πλέον, όμως, αυτή η τάση είναι ανοιχτή για όλους και οι διατροφολόγοι μας παροτρύνουν να προσθέτουμε στα πιάτα μας βρώσιμα λουλούδια. Ποια, όμως, λουλούδια τρώγονται;

Ο όρος “βρώσιμο” δεν δείχνει απλώς ότι το λουλούδι καλλιεργήθηκε με τρόπο ασφαλή ώστε να το φας, αλλά επίσης ότι το λουλούδι δεν περιέχει φυσικές ενώσεις που θεωρούνται επικίνδυνες ή τοξικές.

Τα έντονα χρωματιστά λουλούδια είναι συχνά τα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Όσο πιο πολύχρωμο είναι το φυτό και πιο βαθιά η γεύση, τόσο πιο αντιοξειδωτική δύναμη έχει το φυτό!

Αυτά τα λουλούδια τρώγονται και μπορείς να τα χρησιμοποιείς στα πιάτα σου

Ιβίσκος

Αυτό το λουλούδι έχει τρομερά οφέλη για την υγεία. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη του 2015 διαπίστωσε ότι η τακτική κατανάλωση τσαγιού ιβίσκου συνέβαλε στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Τα αποξηραμένα λουλούδια ιβίσκου είναι ευκολότερο να τα βρεις. Χρησιμοποίησέ τα για να φτιάξεις τσάι ή να τα πασπαλίσεις πάνω από γιαούρτι ή πλιγούρι βρώμης.

Flower Satisfying GIF - Find & Share on GIPHY

Γαρύφαλλα

Χάρη στην ζωντανή, πιπεράτη γεύση τους, τα γαρύφαλλα είναι ένα ιδανικό λουλούδι για να χρησιμοποιήσεις στο πιάτο σου. Πασπάλισε ψιλοκομμένα πέταλα σε σαλάτες με μαρούλι ή χρησιμοποίησέ τα ως γαρνίρισμα στα κέικς σου για μια πικάντικη χροιά.

Flowers Bloom GIF - Find & Share on GIPHY

Τριαντάφυλλα

Τα τριαντάφυλλα έχουν μια τολμηρή γεύση και χρησιμοποιούνται κυρίως μόνο ως γαρνιτούρα. Δοκίμασε να βάλεις μερικά ροδοπέταλα σε κομμάτια στην φρουτοσαλάτα σου ή φτιάξει το δικό σου ροδόνερο!

Mia Farrow Flowers GIF - Find & Share on GIPHY

Πικραλίδα

Ένα δημοφιλές συστατικό σε τσάγια και άλλες φυσικές θεραπείες, η πικραλίδα είναι ένα βρώσιμο λουλούδι. Η έρευνα δείχνει ότι το πλούσιο σε αντιοξειδωτικό λουλούδι μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό στη διαχείριση του διαβήτη. Επιπλέον, τα μικροσκοπικά κίτρινα πέταλα είναι τέλεια για να φτιάξεις τσάι!

Stop Motion Confetti GIF by Julie Smith Schneider - Find & Share on GIPHY

Πανσές

Πλούσιος σε διάφορες ωφέλιμες αντιοξειδωτικές ενώσεις, ο πανσές βγαίνει σε διάφορα χρώματα και έχει λουλουδένια γεύση! Διακόσμησε τα πιάτα σου με πανσέ και βάλτον ως γαρνίρισμα τα κέικς σου μ’ αυτό φυτό!

λουλούδια τρώγονται

Δες ακόμα:

DIY: Φτιάξε φυσικές βαφές από φρούτα και λαχανικά που θα πετούσες!

Photo: Augustine Fou/ Unsplash

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved