Είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να χαλαρώσεις και να νιώσεις καλά με τον εαυτό σου. Δεν είναι απλά μια δραστηριότητα ή ένα χόμπι, αλλά πολύ περισσότερα. Όμως, πόσες στάσεις στη yoga ξέρεις;

Τα οφέλη της yoga είναι πάρα πολλά τόσο για το σώμα όσο και για το πνεύμα σου, γι’ αυτό ξεκίνα τη το συντομότερο. Θα σε γεμίσει ενέργεια, ευελιξία και ευημερία, ενώ θα μειώσει σημαντικά το άγχος και τα αρνητικά σου συναισθήματα. Είναι μια καλή πρακτική γυμναστικής, που πραγματικά κάνει καλό στο σώμα σου, ενώ μπορεί να βοηθήσει και στο αδυνάτισμα. Επιπλέον, η ψυχολογία βελτιώνεται σε τέτοιο σημείο που θα δεις αισθητή διαφορά και θα θες να κάνεις yoga όλο και πιο συχνά.

Το πιο σημαντικό όταν κάνεις αυτή τη δραστηριότητα; Άφησε το σώμα και το μυαλό σου να χαλαρώσουν. Δεν έχει νόημα να κάνεις yoga αν είναι να είσαι στην τσίτα όλη την ώρα. Χαλάρωσε το σώμα και το μυαλό σου, απομάκρυνε όλα όσα σε απασχολούν και επικεντρώσου σε αυτό που κάνεις. Κάνεις yoga για να χαλαρώσεις, να ηρεμήσεις και να αποβάλεις το άγχος σου, οπότε συγκεντρώσου στις ασκήσεις που κάνεις εκείνη την ώρα κι όχι στη δουλειά που σε περιμένει. 

Στάσεις yoga για να διώξεις το άγχος μετά από μια κουραστική εβδομάδα

στάσεις στη yoga
Pexels

Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές στάσεις στη yoga που λίγοι γνωρίζουν πώς λέγονται πραγματικά κι ήρθε η ώρα να δούμε πόσες από αυτές ξέρεις. Είναι σίγουρα πολλές και δεν μπορούμε να σου κρύψουμε ότι ούτε εμείς τις ξέρουμε όλες, όμως δώσε μια ευκαιρία στον εαυτό σου όχι απλά να τις μάθει σαν ορολογία, αλλά και να τις εφαρμόσει στην πράξη. Τι θα έλεγες να ξεκίναγες yoga το συντομότερο; Αυτές οι στάσεις θα σε βοηθήσουν να δεις πόσο αρχάρια είσαι και πόση ακόμα δουλειά χρειάζεσαι. Για πάμε να δούμε τι ξέρεις.

Κάνε το τεστ και δες πόσες στάσεις στη yoga ξέρεις:

8 tips για να ξεκινήσεις yoga στο σπίτι χωρίς κανέναν instructor πάνω απ’ το κεφάλι σου. Διάβασέ τα πριν πατήσεις το play

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News