Έχουμε πει πολλές φορές στο iPop ότι η γυμναστική πρέπει να είναι κομμάτι της καθημερινότητάς μας, όμως μήπως εσύ γυμνάζεσαι για να αδυνατίσεις κι όχι για να έχεις καλή σωματική κατάσταση και υγεία; 

Αναμφίβολα, κατά καιρούς οι λόγοι για τους οποίους γυμνάζεσαι μπορεί να διαφέρουν. Ίσως να το κάνεις επειδή απλά σ’ αρέσει, ίσως γιατί θες να έχεις καλή σωματική υγεία κι ευεξία κι ίσως και γιατί επιθυμείς να χάσεις κιλά. Αν ο λόγος είναι ο τελευταίος, τότε πρέπει να έχεις κατά νου κάποια πράγματα, ώστε η προσπάθειά σου να έχει αποτέλεσμα.

Tips αν γυμνάζεσαι για να αδυνατίσεις

Η γυμναστική είναι σύμμαχός σου στην προσπάθεια που κάνεις, ωστόσο είναι πολύ σημαντικό να θυμάσαι τα παρακάτω.

Μην τα παρατήσεις με την πρώτη ευκαιρία 

Μπορεί να σε κουράζει όλο αυτό και να ψάχνεις ευκαιρία να τα παρατήσει, όμως μην το κάνεις. Για να πετύχεις τον στόχο σου πρέπει να ‘χεις πρόγραμμα κι οργάνωση και φυσικά επιμονή.

Μην στηρίζεσαι μόνο στη γυμναστική 

Δε θα χάσεις βάρος όσο κι αν γυμνάζεσαι αν τρως όλη την υπόλοιπη μέρα. Η γυμναστική σε βοηθάει σημαντικά, όμως μήπως ήρθε η ώρα να προσέξεις και τα γεύματά σου και να ξεκινήσεις να τρως λίγο πιο ισορροπημένα; Αν δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις, δες εδώ πώς θα μάθεις εύκολα να τρως υγιεινά!

γυμνάζεσαι για να αδυνατίσεις

Μην μπερδεύεις το λίπος με το βάρος 

Στόχος είναι να χάσεις λίπος, όμως αυτό δυστυχώς δεν συμβαίνει αμέσως. Συνήθως όταν ξεκινάς μια προσπάθεια να χάσεις κιλά δεν χάνεις κατευθείαν λίπος, αλλά υγρά. Το σώμα κρατάει πολλά υγρά, προκειμένου να ενυδατώνεται, ενώ η κατακράτηση υγρών είναι πολύ συχνή, ειδικά αν επιλέγεις να τρως αλμυρά προϊόντα. Έτσι λοιπόν, το πρώτο πράγμα που αποβάλλεται απ’ τον οργανισμό σου με το που αρχίζεις διατροφή και γυμναστική για να πετύχεις τον στόχο σου είναι περιττά υγρά κι όχι λίπος.

Γυμναστική δεν είναι μόνο το γυμναστήριο και η αερόβια άσκηση 

Υπάρχουν πολλά είδη γυμναστικής και καλό είναι να βρεις αυτό που σου ταιριάζει. Δεν σημαίνει ότι αν δεν πηγαίνεις γυμναστήριο δε θα χάσεις βάρος. Μπορείς να το πετύχεις κάνοντας κάποιο άθλημα ή μια δραστηριότητα που αγαπάς, ίσως να πηγαίνεις να περπατάς και μόνος σου. Και φυσικά προσπάθησε να συνδυάζεις αερόβιο και βάρη. Θα δεις καλύτερα αποτελέσματα.

γυμνάζεσαι για να αδυνατίσεις

Μην ξεχνάς την ξεκούραση 

Όλα τα πράγματα έχουν και τα όριά τους. Μην το παρακάνεις με τη γυμναστική και τη δίαιτα. Φρόντιζε να κοιμάσαι καλά, να ξεκουράζεσαι, να τρως υγιεινά και σωστά και φυσικά μην πηγαίνεις δύο φορές την ημέρα στο γυμναστήριο, υπερβολή!

Διάβασε ακόμα:

Οι ασκήσεις γυμναστικής που βοηθούν στο αδυνάτισμα

Photos: Pexels