5 πράγματα που πρέπει να κάνεις σωστά για να πετύχεις το fitness goal σου!

LIKE US ON FACEBOOK

Σκέφτεσαι διαρκώς… τι να κάνω για να είμαι σε φόρμα και τότε προσπαθείς να τα κάνεις όλα μαζί. Όλα ή τίποτα; Στη γυμναστική δεν λειτουργεί κατά αυτόν τον τρόπο. 

Ξέρουμε ότι από Σεπτέμβρη θα αναρωτιέσαι και θα λες τι να κάνω για να είμαι σε φόρμα, πώς θα γυμναστώ, πώς θα βάλω τη διατροφή μου σε μια σειρά τώρα που το καλοκαίρι λιγάκι ξέφυγα…

Όλα θα γίνουν αρκεί να τα κάνεις σωστά και βήμα-βήμα. Θα έχεις ένα πλάνο και με αυτό θα πορεύεσαι, δεν είναι τόσο δύσκολο ή περίπλοκο όσο ακούγεται. Μπορείς να το κάνεις και θα το κάνεις!

Τι να κάνω για να είμαι σε φόρμα; Αυτά είναι τα καλύτερα tips!

Θέσε έναν στόχο

τι να κάνω για να είμαι σε φόρμα

unsplash/Content Pixie

Η πιο έξυπνη μέθοδος. Οι στόχοι σου θα πρέπει να είναι συγκεκριμένοι, μετρήσιμοι, να μπορείς να τους κατορθώσεις, ρεαλιστικοί. Με βάση αυτή την προσέγγιση θέσε το fitness goal σου. Όταν οι στόχοι είναι πολλοί κι ακατόρθωτοι θα τους παρατήσεις. Πάρε ένα σημειωματάριο και γράψε τον δικό σου στόχο και σκέψου όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να το πετύχεις.

Να είσαι ρεαλιστικός

Να είσαι ρεαλιστικός με τον εαυτό σου καθώς ο μόνος τρόπος για να προχωρήσεις είναι να κοιτάξεις πού βρίσκεσαι και να γράφεις όλα τα στατιστικά στοιχεία και το βάρος σου όπως είναι. Ξεκίνα την πρώτη εβδομάδα με το να μετρήσεις το σώμα σου, το βάρος σου και να τα γράψεις. Όταν τα έχεις όλα καταγεγραμμένα είναι πιο εύκολο να κολλήσεις σε αυτά και να στοχεύεις σε αυτό που θέλεις. Με τον καιρό θα δεις αλλαγές στα νούμερα και αυτό θα σου δώσει ένα μεγάλο κίνητρο να συνεχίσεις.

Άφησε τις φωτογραφίες να μιλήσουν

τι να κάνω για να είμαι σε φόρμα

unsplash/Roberto Delgado Webb

Φωτογραφίες με την πρόοδο σου, φωτογραφίες, φωτογραφίες. Αυτή είναι η νίκη σου. Όσες περισσότερες τραβάς, τόσο καλύτερα θα νιώθεις. Η αυτοπεποίθησή σου θα ανεβαίνει κάθε φορά που βλέπεις μια μικρή αλλαγή (ακόμη κι αν κανένας δεν μπορεί να τη δει ακόμη). Μπορείς να τις βάλεις κάπου σε σειρά αυτές τις φωτογραφίες και να τις κοιτάς καθημερινά… Χμ…  μήπως να τις κολλήσεις στο ψυγείο;

Σημείωσε την καθημερινότητά σου

Θα είναι μια πρόκληση να ακολουθείς μια συγκεκριμένη ρουτίνα ειδικά όσον αφορά τη διατροφή και τη γυμναστική. Αλλά πρέπει να σου γίνει ρουτίνα. Κάθε μέρα, λοιπόν, συμπλήρωσε την ημερομηνία και την καθημερινότητά σου. Είναι αναγκαίο να γράψεις αναλυτικά όλα όσα έφαγες μέσα στην ημέρα.

Από τη δεξιά μεριά μπορείς να γράψεις τον στόχο για την ημέρα, ασκήσεις που δεν έχεις κάνει και θέλεις να κάνεις για παράδειγμα καθώς και τις ασκήσεις που έκανες μέσα σε μια μέρα. Έτσι, θα χτίζεις τις ημέρες βήμα-βήμα και τελικά θα σου γίνει συνήθεια.

Δες όλη τη διαδρομή

Το ένα πράγμα που όλοι κάνουμε και σταματάμε να δίνουμε κίνητρα στον εαυτό μας είναι ότι γινόμαστε πολύ σκληροί με τον εαυτό μας. Όλοι το κάνουμε. Αν χάσεις μια προπόνηση ή καταναλώσεις κάτι που δεν πρέπει, γίνεσαι τόσο αυστηρός με τον εαυτό σου που χάνεις κάθε ενέργεια και κίνητρο. Σε “ρίχνει”. Είναι σημαντικό να είσαι ευγενικός με τον εαυτό σου, να τον ενθαρρύνεις και να βλέπεις όλη τη διαδρομή που έχεις διανύσει.

Δώσε ένα σκορ που έχεις πετύχει, δες όλο αυτόν τον καιρό όλα τα σημαντικά βήματα που έχεις κάνει, δες την εξέλιξη.

Photo: unsplash/THE 5TH

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved