Το περπάτημα είναι υπέροχο, “καθαρίζει” το μυαλό, αποβάλλει το άγχος και βοηθά στο να κάψεις θερμίδες! Όμως…πόσα βήματα πρέπει να κάνεις το λεπτό για να δεις αποτέλεσμα;

Πηγαίνεις για περπάτημα αλλά το κάνεις σωστά; Προχωράς με τον δικό σου ρυθμό, χαζεύεις το δρόμο ή πηγαίνεις βόλτα με το σκυλάκι σου. Πόσα βήματα πρέπει να κάνεις το λεπτό για να χάσεις θερμίδες, για να κάνεις τη γυμναστική σου; Απάντηση υπάρχει και μας τη δίνουν οι ειδικοί!

Εξαρτάται από το πόσο γρήγορα ή αργά περπατάς, σύμφωνα με νέα έρευνα. Τα καλά νέα είναι πως είναι εφικτό και μπορείς να τα καταφέρεις ακόμα κι αν είσαι αρχάριος, ακόμα κι αν εσύ και η γυμναστική δεν έχετε καμία σχέση.

Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο British Joural of Sports Medicine, όσο περπατάς με μια συγκεκριμένη ταχύτητα, το περπάτημά σου μπορεί να αποδειχθεί ωφέλιμο, μια πολύ καλή άσκηση. Στην έρευνα συμπεριλήφθηκαν 38 διαφορετικές μελέτες οι οποίες αναφέρονταν στη σχέση της υγείας με το περπάτημα. Στις έρευνες συμπεριλαμβανόταν και πληροφορίες για την ταχύτητα με την οποία περπατούν οι άνθρωποι, την ηλικία, τον δείκτη μάζας σώματος και τον ρυθμό της καρδιάς.

Μόλις οι ερευνητές συνέλεξαν και εξέτασαν όλα τα δεδομένα, βρήκαν πόσα βήματα πρέπει να κάνεις το λεπτό. 100! 100 βήματα το λεπτό είναι ένας μαγικός αριθμός!

Πριν φρικάρεις, πρόσεχε! Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως αν κάνεις 100 βήματα το λεπτό κατά τη διάρκεια της βόλτας σου, ο ρυθμός της καρδιάς σου θα αυξηθεί κατά 50 με 70%, σύμφωνα με το Well + Good, και αυτό είναι μια μεγάλη επιβράβευση! Είναι επίσης εφικτό: Μπορεί τα 100 βήματα να ακούγονται πολλά αλλά στην πράξη θα διαπιστώσεις πως είναι εύκολο να το πετύχεις. Δες το σαν ένα μικρό challenge.

Εκτός φυσικά απ΄το γεγονός ότι κάνεις τη γυμναστική σου, κάνεις καλό και στην ψυχική σου υγεία. Η έκθεση στον καθαρό αέρα θα απελευθερώσει χημικές ουσίες που κάνουν το σώμα σου να νιώθει καλά και αυτή η αίσθηση θα κρατήσει μέχρι και 7 περίπου ώρες μετά το περπάτημα. Επομένως μάλλον αξίζει τον κόπο!

Διαβάστε επίσης:

Πόσο πρέπει να περπατήσεις για να κάψεις ένα πιάτο ζυμαρικών;