Το καθημερινό περπάτημα μπορεί πραγματικά να σε σώσει και είναι αυτό που χρειάζεσαι. Είναι ανώδυνο, ευχάριστο και πρέπει να το ξεκινήσεις από σήμερα.

Το μισάωρο καθημερινό περπάτημα μπορεί να σου προσφέρει τόσα πολλά που δεν είχες σκεφτεί. Καλό και χρήσιμο το γυμναστήριο αλλά είναι ακόμα καλύτερο να βγεις στη φύση, να γεμίσουν τα πνευμόνια σου με καθαρό αέρα και να περπατήσεις για μισή ώρα μόνος ή με παρέα. Και τι είναι μισή ώρα κάθε μέρα; Ψάξε και βρες το ιδανικό μέρος (έχει ακόμα μερικά ωραία πάρκα η Αθήνα) και περπάτα για μισή ώρα.

Το καθημερινό περπάτημα θα σου αλλάξει τη ζωή!

Σε απαλλάσσει απ΄το άγχος

Αν έχεις άγχος για ένα project στη δουλειά ή για ένα προσωπικό πρόβλημα πάρε τα βουνά και τα λαγκάδια. Καλά όχι ακριβώς αλλά μισή ώρα θα σε σώσει! Θα απελευθερώσει τις ενδορφίνες σου και θα σου φτιάξει τη διάθεση. Παράλληλα, θα καθαρίσει το μυαλό σου και θα βρεις λύσεις πιο γρήγορα και θα γίνεις πιο δημιουργικός.

Το σώμα σου θα νιώσει ενεργό

Ναι, μισή ώρα καθημερινό περπάτημα θα κάνει το σώμα σου να νιώσει ενεργό, χωρίς να έχεις πάει γυμναστήριο! Απ’ το τίποτα κάτι είναι και αυτό!

καθημερινό περπάτημα

Χάνεις θερμίδες!

Αυτό μπορεί να είναι προφανές αλλά σίγουρα είναι ευεργετικό για κάποιον που περπατά καθημερινά. Όταν περπατάς μισή ώρα κάθε μέρα, τότε θα δεις τα παντελόνια σου να μην εφαρμόζουν όπως πριν στη μέση και αυτό γιατί το περπάτημα βοηθά στη μείωση του λίπους στην κοιλιά.
Το περπάτημα αυξάνει τον μεταβολισμό σου με την καύση επιπλέον θερμίδων!

Αίσθηση φυσικής υγείας και ευημερίας

Το καθημερινό περπάτημα σε γεμίζει με μια αίσθηση ευημερίας ενώ βελτιώνει τη φυσική σου υγεία. Όταν περπατάς κι έχεις τον ήλιο πάνω απ’ το “κεφάλι” σου σε συνδυασμό με ένα φρέσκο αεράκι, δεν υπάρχει τίποτα πιο αναζωογονητικό. Παραμένεις δραστήριος και δεν βουλιάζεις στον καναπέ σου!

Ξεκίνα από σήμερα!

Photo: unsplash/ Pete Bellis, unsplash/ Caleb Jones