Αποφάσισες ν’ αρχίσεις yoga και καλά έκανες. Όμως, λίγο πριν το πρώτο σου μάθημα είναι κάποια μυστικά που πρέπει να μάθεις πριν ξεκινήσεις yoga, ώστε να είσαι σωστά προετοιμασμένη. 

Το ότι διάλεξες τη yoga είναι πολύ σημαντικό, αφού είναι μια δραστηριότητα που θα σε γεμίσει ενέργεια, ευελιξία και ευημερία, ενώ θα μειώσει σημαντικά το άγχος σου. Τα οφέλη της yoga είναι πάρα πολλά τόσο για το σώμα όσο και για το πνεύμα σου, όμως δε θα επικεντρωθούμε σ’ αυτά, αφού λογικά ήδη τα ξέρεις για να την έχεις επιλέξει. Ωστόσο, πριν ξεκινήσεις yoga είναι καλό να γνωρίζεις κάποια tips, προκειμένου να είσαι προετοιμασμένη και να μην αιφνιδιαστείς από το πρώτο μάθημα

Τι πρέπει να ξέρεις πριν ξεκινήσεις yoga;

Μην φας πριν τη yoga

Όπως και σε κάθε είδος γυμναστικής, έτσι και στη yoga δεν θα πας φαγωμένος και με γεμάτο στομάχι. Το φαγητό δε θα σε βοηθήσει να ανταποκριθείς στις ασκήσεις που θα κληθείς να κάνεις.

Εμπιστεύσου τον δάσκαλο yoga

Ο/ Η yoga instructor είναι εκεί για να σε βοηθήσει σε κάθε δυσκολία και να σε στηρίξει -και κυριολεκτικά- σε κάποιες δύσκολες ασκήσεις και στάσεις yoga. Έχε του, λοιπόν, εμπιστοσύνη και πριν ξεκινήσει το μάθημα ενημέρωσέ τον για το γεγονός ότι είναι το πρώτο σου μάθημα yoga, ώστε να μην σε πιέσει παραπάνω απ’ όσο πρέπει.

Εξοπλισμός

Για να κάνεις yoga χρειάζεσαι στρώμα. Πολλά γυμναστήρια ή σχολές yoga προσφέρουν στρώματα, οπότε σιγουρέψου για το αν χρειάζεται να αγοράσεις το δικό σου στρώμα. Οι κάλτσες και τα γάντια που κολλάνε στο έδαφος και μερικοί συστήνουν δεν είναι απαραίτητα και πραγματικά δεν χρειάζονται. Ξέρεις τι χρειάζεσαι; Μια μικρή πετσέτα για το κεφάλι σου για όταν ξαπλώνεις και ακουμπάει στο στρώμα, ειδικά αν το στρώμα αυτό δεν είναι δικό σου ή δεν το καθαρίζεις συχνά.

πριν ξεκινήσεις yoga

Pexels

Συγκεντρώσου σε αυτό που κάνεις

Όταν κάνεις yoga δεν θα σκέφτεσαι τα προβλήματά σου. Must! Κάνεις yoga για να χαλαρώσεις, να ηρεμήσεις και να αποβάλεις το άγχος σου, οπότε συγκεντρώσου στις ασκήσεις που κάνεις εκείνη την ώρα κι όχι στη δουλειά που σε περιμένει. Έτσι, θα μάθεις και να αναπνέεις πιο σωστά και θα δεις μεγάλη διαφορά στην αναπνοή σου.

Μην τα παρατήσεις με την πρώτη δυσκολία

Ναι, στην αρχή θα δυσκολευτείς κι ίσως και πολύ, αν δεν το ‘χεις και πολύ με την ευλυγισία. Όμως, μην τα παρατήσεις ποτέ, ειδικά αν είναι κάτι που σ’ αρέσει. Μετά το πρώτο μάθημα θα πιαστείς, θα νιώθεις περίεργα, αλλά το μυστικό είναι να συνεχίσεις να πηγαίνεις στα μαθήματα, προκειμένου να συνηθίσει το σώμα σου. Στην τελική, αν δεν καταφέρεις και μια άσκηση yoga δεν χάθηκε κι ο κόσμος!

Μην ξεχνάς τον στόχο σου και συνέχισε να προσπαθείς μέχρι να μπεις για τα καλά στον κόσμο της yoga που θα σε συναρπάσει! 

Έκανα Kundalini Yoga κι αυτά είναι όσα έχω να σου πω!

Διάβασε ακόμα:

Πόσο καιρό πρέπει να κάνεις yoga για να νιώσεις καλύτερα; Έχουμε την απάντηση!

Photo: Unsplash/Form