Παραμένουμε καλλίγραμμοι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και των διακοπών… Συνήθως, το ενδιαφέρον για την εικόνα του σώματός μας γίνεται όλο και πιο έντονο όσο πλησιάζει το καλοκαίρι. Αλλά ας μη ξεχνάμε πως κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, η ανησυχία για τη διατήρηση ή και τη βελτίωση της σιλουέτας μας κορυφώνεται. Παράλληλα, όμως, τους ζεστούς μήνες κορυφώνονται και οι ανάγκες σε ενέργεια, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Έτσι, η ποιότητα της διατροφής έχει μεγάλη σημασία για την επίτευξη και τη διατήρηση ενός καλαίσθητου και υγιούς σώματος.

Πώς παραμένουμε καλλίγραμμοι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού;

TIP #1 Δοκιμάστε να λαμβάνετε μικρά και συχνά γεύματα


Το «κλειδί» για μια ισορροπημένη διατροφή που μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε κιλά, ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι, είναι η κατανάλωση μικρών και συχνών γευμάτων. Τα συχνά και μικρά γεύματα δε θα σας βοηθήσουν μόνο στον έλεγχο της πείνας και του κορεσμού, αλλά θα σας κρατήσουν και μακριά από τρόφιμα που καταναλώνετε άνετα σε μεγάλες ποσότητες με αποτέλεσμα να καταλήξετε να νιώθετε αφόρητο αίσθημα «φουσκώματος» και ταυτόχρονα να έχετε παραπάνω βάρος. Επίσης, η αυξημένη συχνότητα των γευμάτων βοηθάει και στην καλύτερη καύση του λίπους.

TIP #2 Μην παραλείπετε το πρωινό

Η γνωστή συμβουλή “να τρώτε πρωινό” είναι «παντός καιρού», αφού ταιριάζει τόσο στο καλοκαίρι, όσο και στο χειμώνα. Καθιερώνοντας το πρωινό γεύμα, θα έχετε την απαραίτητη ενέργεια για να ξεκινάτε δυναμικά την κάθε ημέρα και θα ρυθμίσετε καλύτερα την όρεξή σας μέχρι το επόμενο πρωινό.

TIP #3 Καλοκαίρι…θάλασσα… τι καλύτερο από μερικά ψάρια και θαλασσινά

Το καλοκαίρι είναι η εποχή της θάλασσας. Γιατί να μην εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να απολαύσετε φρέσκα ψάρια και θαλασσινά; Τα ψάρια είναι μια εξαίρετη πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β και ορισμένων μετάλλων, όπως το ασβέστιο, ο ψευδάργυρος, ο σίδηρος και το σελήνιο. Είναι πλούσια σε Ω-3 και Ω-6 λιπαρά οξέα που έχουν αποδειχθεί ευεργετικά για την υγεία. Κατά προτίμηση, τα μικρά ψάρια που τρώγονται με το κόκκαλο και τα λιπαρά ψάρια θα σας δώσουν τις επιθυμητές ποσότητες από αυτά τα «Ω-φέλημα» λιπαρά οξέα.

TIP #4 Αναζωογονηθείτε με ποικιλία φρούτων και λαχανικών


Τους θερινούς μήνες μπορείτε να επιλέγετε μέσα από μεγάλη ποικιλία φρούτων και λαχανικών. Καλύτερα να επιλέγετε τα προϊόντα εποχής και να αποφεύγετε τα υπόλοιπα. Θα ήταν ωφέλιμο να καταναλώνετε επαρκείς ποσότητες φρούτων, κατά προτίμηση ενδιάμεσα στα γεύματα, ή ως επιδόρπιο. Τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά δεν έχουν πολλές θερμίδες. Επομένως, μπορείτε να καταναλώνετε αρκετές ποσότητες (όχι υπερβολικές όμως) αντί να καταναλώνετε κάποιο άλλο ενδιάμεσο σνακ με πολλές θερμίδες. Επίσης, συγκεκριμένα  φρούτα και λαχανικά έχουν την ιδιότητα να προκαλούν κορεσμό με αποτέλεσμα να χορταίνετε γρήγορα χωρίς να έχετε καταναλώσει τεράστιες ποσότητες φαγητού. Και μη ξεχνάτε να συνοδεύετε πάντα το φαγητό σας με σαλάτα.

Διάβασε τη συνέχεια στο run247.gr

Δες ακόμα;

Θρεπτικά συστατικά και προστασία από το φως και την ηλιακή ακτινοβολία