Υπάρχουν μερικές συνήθειες που πρέπει να κάνεις καθημερινά πριν και μετά το φαγητό και είναι πολύ πιο απλές απ’ ό,τι νομίζεις. Βοηθούν να κρατήσεις το βάρος σου σταθερό και να είσαι υγιής.

Τι πρέπει να κάνεις καθημερινά πριν και μετά το φαγητό; Μικρές συνήθειες που κάνουν τη διαφορά και δεν “κοστίζουν”  τίποτα. Τόσο για την τσέπη σου, όσο και για το…στομάχι σου. Αντ’ αυτού θα νιώσεις πολύ καλύτερα και θα υιοθετήσεις αυτόν τον τρόπο ζωής. Ξεκινάμε;

Όσα πρέπει να κάνεις πριν και μετά το φαγητό

Κράτα ημερολόγιο

Κι όμως! Πρέπει να καταγράφεις τα πάντα, όσα αλλάζουν στη διατροφή αλλά και τη γυμναστική σου. Γράψε όσα καταναλώνεις μέσα στην ημέρα σου, από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο, χωρίς να κλέβεις! Και ξέρεις τι; Έχει αποδειχθεί πως όταν σημειώνεις όλα αυτά που καταναλώνεις, τότε είναι πιο εύκολο να ακολουθήσεις μια πιο υγιεινή διατροφή και να κάνεις και περισσότερη γυμναστική! Όσο τα βλέπεις, τόσο θα συνειδητοποιείς τι κάνεις καλά και τι όχι.

Πιες ένα ποτήρι νερό πριν το γεύμα

Πριν από κάθε γεύμα πιες ένα ποτήρι νερό ή λίγο περισσότερο. Στην πραγματικότητα ο εγκέφαλός μας πολλές φορές μπερδεύει την πείνα με τη δίψα και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να καταλήξεις να τρως πατατάκια ενώ απλά διψάς!

Πιες, λοιπόν, ένα ποτήρι νερό πριν από κάθε γεύμα. Αυτό θα σε κρατήσει ενυδατωμένο και δεν θα καταναλώσεις μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού από αυτές που χρειάζεσαι.

Προσοχή στις ώρες!

Το πότε τρως και κάθε πότε τρως είναι εξαιρετικά σημαντικό και για να χάσεις βάρος αλλά και για ακολουθείς μια ισορροπημένη διατροφή. Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2015 και δημοσιεύτηκε στο Cell Metabolism, οι συμμετέχοντες ζητήθηκαν να αλλάξουν τις ώρες που τρώνε. Αντί να τρώνε μέσα σε ένα διάστημα 15 ωρών, έτρωγαν σε διάστημα 10 ωρών (κανονικά γεύματα και σνακς ανά τακτά διαστήματα), έχασαν βάρος και κοιμήθηκαν καλύτερα.

Προσπάθησε δηλαδή, να τρως από τις 10 τo πρωί μέχρι και τις 8 το απόγευμα (όχι συνεχόμενα προφανώς!).

Κάνε γυμναστική κάθε φορά που βρίσκεις την ευκαιρία

Άφησε το αμάξι και πήγαινε σε μια δουλειά με τα πόδια. Χόρεψε σε ένα μαγαζί, πήγαινε για τρέξιμο όποτε μπορείς μέσα στην εβδομάδα. Μην πάρεις το ασανσέρ αλλά προτίμησε τις σκάλες και γενικά προσπάθησε να εντάξεις τη γυμναστική στη ζωή σου, χωρίς να το καταλάβεις!

Διαβάστε επίσης:

Θες να χάσεις κιλά εύκολα; Αυτές είναι οι περίεργες συνήθειες που θα σε σώσουν!

Photo: pexels/picjumbo.com