Όλες θέλουν να έχουν κοιλιά “πέτρα” και κάνουν ότι μπορούν για να την αποκτήσουν. Δεν χρειάζεται, όμως, να είμαστε υπερβολικές κορίτσια! Ποια είναι τα ακατάλληλα τρόφιμα για φλατ κοιλιά;

Το λίπος στην κοιλιά, όπως έχουμε ξαναπεί, είναι πεισματάρικο και δεν λέει να φύγει. Ακόμα κι αν περνάς ώρες ιδρώνοντας στο γυμναστήριο και κάνεις κοιλιακούς σε καθημερινή βάση, πρέπει να γνωρίζεις πως η διατροφή είναι το Α και το Ω. Ποια είναι τα ακατάλληλα τρόφιμα για φλατ κοιλιά που πρέπει να αποφύγεις;

Ευτυχώς, οι επιλογές είναι πολλές!

Ιδανικές τροφές για φλατ κοιλιά

Όσπρια

Τα όσπρια είναι θρεπτικά, αλλά είναι επίσης πλούσια σε υδατάνθρακες. Κι έτσι, ενώ μπορείς να τα καταναλώσεις για να πάρεις τις πρωτεΐνες που χρειάζεσαι, θα πρέπει να τα αποφεύγεις αν θέλεις επίπεδη κοιλιά.

Γιαούρτι

τρόφιμα για φλατ κοιλιά

Μια κούπα γιαούρτι έχει περίπου 170 θερμίδες, ένα γιαούρτι χωρίς λιπαρά έχει 120 θερμίδες και με διπλή κρέμα έχει περίπου 230 θερμίδες. Σίγουρα δεν είναι ιδανικό για την κοιλιά σου.

Αναψυκτικά

Γνωρίζεις ήδη πως πρέπει να τα αποφεύγεις, καθώς έχουν πολλές θερμίδες και ζάχαρη. Κι αν τα αποβάλλεις εντελώς από τη διατροφή σου, τότε είναι ένα καλό βήμα για να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά.

Αλκοόλ

τρόφιμα για φλατ κοιλιά

Credits: Lily Banse/ Unsplash

Το αλκοόλ έχει επίσης, πολλές θερμίδες και σχεδόν καμία θρεπτική αξία. Μια μόνο έξοδος το βράδυ για ποτό μπορεί να σε οδηγήσει στην κατανάλωση πολλών θερμίδων. Και χωρίς λόγο! Έχεις ακούσει για την μπυροκοιλιά; Δεν είναι μύθος, είναι πραγματικότητα.

Ζάχαρη

Κι εδώ είναι τα ζόρικα…Πώς να κόψεις τη ζάχαρη; Σίγουρα δεν σε βοηθά στο να αποκτήσεις μια επίπεδη κοιλιά, αλλά το πιο σημαντικό είναι πως η μεγάλη κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να οδηγήσει σε παχυσαρκία και διαβήτη.

Μαγιονέζα

H μαγιονέζα είναι τουλάχιστον 80% λίπος. Χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο;

Πατάτες

τρόφιμα για φλατ κοιλιά

Ακόμη μια “μαχαιριά” στην καρδιά! Οι πατάτες είναι θρεπτικές και πολύ, πολύ νόστιμες αλλά είναι υψηλές σε θερμίδες, καθώς μια μέτρια πατάτα περιέχει 163 θερμίδες. Φυσικά, δεν θα σου ζητούσαμε να τις αφαιρέσεις τελείως από τη διατροφή σου αλλά μπορείς να βρεις εναλλακτικές, για παράδειγμα να τις απολαύσεις βραστές!

Διαβάστε επίσης:

Οι καλύτεροι υδατάνθρακες για να χάσεις βάρος

Photo: Shutterstock