Η απώλεια βάρους σίγουρα δεν είναι μια εύκολη διαδικασία αλλά δεν είναι αδύνατη. Χρειάζεται επιμονή και υπομονή και σίγουρα μια καλή διατροφή και γυμναστική. Όμως, ποιες είναι οι αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα όταν χάνεις βάρος;

Όταν χάνεις βάρος δεν σημαίνει απλώς πως έχεις φλατ κοιλιά ή πιο σφιγμένους γλουτούς. Αλλάζεις από την κορυφή μέχρι τα νύχια και μερικές φορές αυτές οι αλλαγές είναι ξαφνικές και σίγουρα δεν τις περιμένεις. Ποιες είναι οι αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα όταν χάνεις βάρος;

Από το ότι το δέρμα σου γίνεται πιο καθαρό, η μνήμη σου βελτιώνεται μέχρι το ότι είσαι πιο ευαίσθητος στις χαμηλές θερμοκρασίες και το πόδι σου μικραίνει, η απώλεια βάρους είναι κάτι που πρέπει να δίνεις προσοχή.

Αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα όταν χάνεις βάρος

Περισσότερη ενέργεια

To πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσεις όταν χάσεις βάρος είναι ότι θα έχεις περισσότερη ενέργεια. Και ο λόγος είναι απλός: Όσο λιγότερο βάρος κουβαλάς, τόσο περισσότερη ενέργεια αποθηκεύεις για να κάνεις άλλα σημαντικά πράγματα.

Παράλληλα, η απώλεια βάρους βοηθά στο οξυγόνο στο σώμα!

Καλύτερη μνήμη

αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα

O εγκέφαλος επίσης, επηρεάζεται από την απώλεια βάρους. Μερικές έρευνες έχουν δείξει πως όταν χάνεις μερικά κιλά οι γνωστικές σου ικανότητες βελτιώνονται, όπως βελτιώνεται η μνήμη και η οργανωτικότητά σου.

Το δέρμα γίνεται πιο καθαρό

Ακόμη ένα θετικό! Όχι, μόνο νιώθεις υγιής αλλά δείχνεις και πιο υγιής. Το δέρμα σου φαίνεται πιο καθαρό, τα μαλλιά σου πιο πυκνά και τα νύχια σου πιο δυνατά. Τι άλλο θέλεις;

Βελτιώνονται οι αλλεργίες

Πώς γίνεται αυτό θα μου πεις… To επιπλέον βάρος επιβαρύνει το αναπνευστικό σύστημα κι αν πάσχεις από εποχιακές αλλεργίες τα συμπτώματα επιδεινώνονται. Αλλά όταν χάνεις βάρος, αντιμετωπίζεις πιο ήπια τις αλλεργίες σου επειδή λειτουργεί καλύτερα το αναπνευστικό σου.

Το πόδι σου μικραίνει

αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα

Getty Images

Κι όμως! Όταν χάνεις λίπος, το χάνεις από όλο το σώμα και αυτό περιλαμβάνει και τα πόδια σου. Έτσι, μην πανικοβληθείς αν τα αγαπημένα σου παπούτσια δεν σου κάνουν, είναι επειδή έχεις χάσει βάρος. Ναι, ακόμη κι από τα πόδια σου!

Ευαισθησία στο κρύο

Καθώς χάνεις κιλά αυτό σε κάνει πιο ευαίσθητο ειδικά στο κρύο, καθώς χάνεις στην κυριολεξία το μονωτικό λίπος που καλύπτει το σώμα και το κρατά ζεστό. Παράλληλα, ο ρυθμός του μεταβολισμού επιβραδύνεται και το σώμα προσπαθεί να διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερη ενέργεια αλλά δεν έχει πλέον πολλές θερμίδες!

Έχεις λιγότερους πονοκεφάλους

αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα

Παρ΄όλο που η παχυσαρκία δεν προκαλεί άμεσα πονοκεφάλους, αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης ημικρανίας κατά 50% και αυτό το λες ένα μεγάλο ποσοστό. Οι ειδικοί αναφέρουν πως τα λιπώδη κύτταρα αυξάνουν την ποσότητα φλεγμονής στο σώμα και αυτή η φλεγμονή μπορεί να προκαλέσει ημικρανίες.

Διαβάστε επίσης:

Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο το άγχος επηρεάζει τον μεταβολισμό σου!