Αναμφίβολα, ο χορός είναι ένα είδος γυμναστικής, που σου προσφέρει ψυχική και σωματική εφορεία.

Το είδος, όμως, αυτό γυμναστικής δεν σου προσφέρει μόνο απώλεια θερμίδων, αλλά και πολλά άλλα που δεν έχεις φανταστεί. Τα οφέλη του χορού είναι πολλά και ειδικά για το σώμα σου ακόμα περισσότερα.

Τι είναι αυτό, λοιπόν, που προσφέρει ο χορός στο σώμα σου;

Ευλυγισία

οφέλη του χορού

Φυσικά και ο χορός προσφέρει ευλυγισία. Τα περισσότερα είδη χορού απαιτούν κάμψη και τέντωμα και γι’ αυτό και τα περισσότερα μαθήματα χορού ξεκινούν με ασκήσεις stretching. Έτσι, οι χορευτές γίνονται πιο ευλύγιστοι απλά χορεύοντας.

Αντοχή

οφέλη του χορού

Pixabay.com

Ο χορός είναι σωματική άσκηση κι όπως κάθε άσκηση αυξάνει την αντοχή. Κι όταν λέμε αντοχή εννοούμε την ικανότητα των μυών να μένουν ενεργοί και να δουλεύουν σκληρά για όλο και περισσότερη ώρα, χωρίς να κουράζονται. Όσο πιο συχνά κάνεις χορό, φυσικά, τόσο περισσότερη αντοχή αναπτύσσει το σώμα σου.

Μαθαίνεις το σώμα σου

οφέλη του χορού

Pixabay.com

Όσο καλά και να ξέρεις το σώμα σου, σίγουρα με το χορό θα δεις μια άλλη πτυχή του. Χάρη σε αυτό το είδος γυμναστικής, καταφέρνεις να μάθεις και πώς μπορείς να απομονώσεις τα σημεία του σώματός σου. Και ναι, προφανώς και το κάθε μέρος του σώματός σου είναι ξεχωριστό και μπορείς να το απομονώσεις και ταυτόχρονα να κάνεις διαφορετικές κινήσεις με το καθένα. Πώς νομίζεις, άλλωστε, ότι γίνονται όλες αυτές οι περίεργες φιγούρες από τους χορευτές;

Υγρά και τοξίνες

οφέλη του χορού

Ο χορός, όπως κι οι υπόλοιπες σωματικές ασκήσεις, διώχνει τις τοξίνες από το σώμα σου. Επιπλέον, μια καλή χορευτική δραστηριότητα μία με δύο φορές την εβδομάδα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την αύξηση της εφίδρωσης. Αυτό είναι σημαντικό για την αποτοξίνωση του σώματος, διότι μέσω της εφίδρωσης βοηθάς στην εξάλειψη των υπερβολικών υγρών και των επιβλαβών τοξινών. Γι’ αυτό το λόγο, όσο περισσότερο ιδρώνεις, τόσο περισσότερο νερό πρέπει να πίνεις.

Απώλεια βάρους

οφέλη του χορού

Φυσικά και ο χορός βοηθά στην απώλεια βάρους. Δεν είναι μόνο το γυμναστήριο και το τρέξιμο, που σε βοηθούν να χάσεις θερμίδες και να αδυνατίσεις. Χάρη στο χορό, μπορείς να χάσεις λίπος και σωματικό βάρος ενώ διασκεδάζεις. Ορισμένα είδη χορού σε βοηθούν να το πετύχεις αυτό ακόμα περισσότερο, σε βοηθούν δηλαδή να κάψεις πολλές θερμίδες σε λίγο χρόνο. Μερικοί τέτοιοι χοροί είναι το hip hop, η σάλσα, η σάμπα, το μπόλιγουντ και η zumba.

Γι’ αυτούς, αλλά και πολλούς άλλους λόγους, θα ήταν καλό να εντάξεις το χορό στη ζωή σου, αφού τα οφέλη του χορού για το σώμα σου είναι πάρα πολλά. Ο χορός είναι αυτός που θα βελτιώσει και τη σωματική σου κατάσταση, αλλά και την ψυχική σου υγεία, γι’ αυτό μην αποφεύγεις να χορέψεις!

Διάβασε ακόμα:

Χορός ή γυμναστήριο; Ποιο είναι καλύτερο για την υγεία σου;

Photo: Unsplash/David Hofmann