Η αλήθεια είναι ότι όταν σκέφτεσαι ότι πρέπει να κάνεις διατροφή αρχίζεις να υπολογίζεις και τα χρήματα που θα χαλάσεις (γιατί συνήθως οι δίαιτες έχουν ακριβές τροφές) και σκέφτεσαι ότι θα ξεπεράσεις κατά πολύ τον προϋπολογισμό σου. Κάνεις λάθος! Μπορείς να κάνεις διατροφή και να ξοδέψεις λίγα χρήματα αρκεί να επιλέξεις τα κατάλληλα προϊόντα που εμείς τα ξέρουμε και θα σου τα αποκαλύψουμε. Ποιες είναι οι πιο οικονομικές υγιεινές τροφές;

Βρήκαμε αρκετές τροφές που θα σε βοηθήσουν να κάνεις δίαιτα και έχουν ιδιαίτερα χαμηλό κόστος. Μπορείς να προτιμήσεις αυτές που είναι πιο κοντά στα γούστα σου και φυσικά αυτές που σου προτείνει και ο διατροφολόγος σου!

οικονομικές υγιεινές τροφές
Pexels

Ποιες είναι οι οικονομικές υγιεινές τροφές που θα σε βοηθήσουν να κάνεις δίαιτα χωρίς να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη;

  1. Κονσέρβα τόνου: Όλες οι δίαιτες περιέχουν ψάρι κυρίως τόνο ή σολομό. Αν, λοιπόν, δεν έχεις την δυνατότητα να διαθέσεις αρκετά χρήματα η λύση είναι να πάρεις κονσέρβες τόνου σε νερό. Οι κονσέρβες θα σου λύσουν τα χέρια γιατί δεν θα χρειαστούν, όπως τα φρέσκα ψάρια καθάρισμα και μαγείρεμα αλλά και θα σε χορτάσουν.
  2. Αυγά: Για να μπορείς να παραμείνεις χορτάτος-η για αρκετές ώρες αλλά και να πετύχεις άμεση απώλεια βάρους, σου συστήνουμε να κάνεις μια δίαιτα που θα είναι βασισμένη στις πρωτεΐνες. Τα αυγά, λοιπόν, θα σε βοηθήσουν. Είναι μια αρκετά φθηνή τροφή που χορταίνει και κρατάει και αρκετές ημέρες.
  3. Μαρούλια: Τα μαρούλια που τώρα είναι και η εποχή τους είναι ο σύμμαχος σου αν θες να χάσεις τα περιττά σου κιλά. Μπορείς να φας αρκετή ποσότητα που θα σε φουσκώσει και θα χορτάσει, θα πάρεις λίγες θερμίδες και θα πληρώσεις λίγα μόνο χρήματα.
  4. Γιαούρτι: Ποιο μπορεί να το καλύτερο γεύμα για εσένα που θες να κάνεις δίαιτα; Φυσικά το γιαούρτι. Το γιαούρτι έχει την δυνατότητα να διώχνει το αίσθημα της πείνας μακριά για αρκετές ώρες και αποτελεί σίγουρα ένα από τα γεύμα που θα σου παρέχουν απώλεια κιλών σε συνδυασμό με εξοικονόμηση χρημάτων.
  5. Βρώμη: Όταν κόβεις το αλεύρι και σου προτείνουν να φας βρώμη, πρέπει να ξέρεις ότι οι νιφάδες βρώμης είναι αρκετά οικονομικές και μάλιστα θα βρεις συσκευασία με μεγάλες ποσότητες.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News