Όλοι ζούμε σε έναν κόσμο που όλα τρέχουν ασταμάτητα, που δεν έχουμε όσο ελεύθερο χρόνο θα θέλαμε, αλλά κι όταν τον βρίσκουμε σπάνια κάνουμε αυτά που πραγματικά μας αρέσουν.

Σε έναν τέτοιο κόσμο ακόμη πιο σπάνια βρίσκουμε και τον απαραίτητο χρόνο για την ψυχική και σωματική μας υγεία. Μια προπόνηση στο γυμναστήριο μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά μοιάζει με ένα σενάριο αδιανόητο και γι’ αυτό βρήκαμε μια καλύτερη λύση. Μόλις βρήκαμε τις τρεις στάσεις yoga που μπορείς να κάνεις όταν δεν έχεις χρόνο!

Και γιατί να τις κάνεις; Γιατί ακόμη και δέκα λεπτά που θ’ αφιερώσεις σε μια άσκηση, θα σε κάνουν ν’ αισθανθείς καλύτερα, θα βελτιώσουν τη διάθεσή σου και θα σου δώσουν αυτό το απαραίτητο boost ενδορφινών που θα κάνει αμέσως τη διαφορά στον οργανισμό σου.

Στάση της όρθιας τσιμπίδας

Αυτή η στάση ενδυναμώνει ιδιαίτερα τα πόδια, ενώ ταυτόχρονα διορθώνει τη σπονδυλική στήλη και τον λαιμό. Είναι η ιδανική στάση, για όσους κάθονται όλη μέρα σε ένα γραφείο και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αναδιπλώσεις το επάνω μέρος του σώματός σου, μπροστά από τα πόδια. Κάτσε σε αυτό το σημείο για λίγα δευτερόλεπτα και προσπάθησε να πιάσεις τις άκρες των ποδιών σου. Εάν δεν μπορείς, δεν χρειάζεται να πιέσεις τον εαυτό σου.

Στάση Cat-Cow

Αυτή η στάση, είναι ιδανική για όταν ξυπνάς το πρωί και θέλεις να βρεις λίγη ενέργεια για να σηκωθείς απ’ το κρεβάτι. Γι’ αυτή τη στάση, θα πρέπει ακουμπήσεις τα γόνατα σου κάτω και να φέρεις τα χέρια σου στην ίδια ευθεία με τους ώμους. Στη συνέχεια, με την εισπνοή μπορείς να σηκώνεις την πλάτη προς τα πάνω και με την εκπνοή να αφήσεις την κοιλιά σου ελεύθερη προς τα κάτω.

Πόδια πάνω στον τοίχο

Αυτή είναι η αγαπημένη μας στάση, γιατί δεν χρειάζεται την παραμικρή προσπάθεια. Είναι η ιδανική στάση για να κυκλοφορήσει το αίμα ξανά στα πόδια σου, όταν είσαι όλη μέρα καθισμένη ή όρθια. Είναι επίσης ο ιδανικός τρόπος για να ηρεμήσεις και να βάλεις τις σκέψεις σου σε μια τάξη!

Διάβασε επίσης:

Αυτή η προπόνηση θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις περισσότερο κι απ’τη γιόγκα!

Photo: Pexels/Samuel Silitonga