Τα καλύτερα νέα της ημέρας μας τα προσέφεραν σήμερα “απλόχερα” οι διαιτολόγοι: Ο καφές σε βοηθά να χάσεις βάρος.

Αν, λοιπόν, το πρώτο πράγμα που θέλεις να κάνεις το πρωί, μόλις ανοίξεις τα μάτια σου είναι να πιεις καφέ, τότε δεν πρέπει να έχεις καμία ενοχή. Ο καφές σε βοηθά να χάσεις βάρος, πλέον και με τη “βούλα” των διαιτολόγων.

Πλέον είναι γεγονός! Ο καφές εκτός από την ενέργεια που σου δίνει για να σηκωθείς από το κρεβάτι σου, σε βοηθά να χάσεις βάρος. Μπορεί να ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά σύμφωνα με τη διαιτολόγο Sarah Flowers, αν πιεις ένα ποτήρι καφέ το πρωί σε βοηθά.

Όλοι εμείς οι coffee lovers τώρα θα πίνουμε τον καφέ μας με ακόμη μεγαλύτερη όρεξη και θα τον αναζητούμε ακόμα πιο πολύ! Σύμφωνα με την Flowers, ο καφές σε βοηθά με το βάρος γιατί έχει τη δυνατότητα να boostάρει τον μεταβολισμό σου.

Ο καφές σε βοηθά να χάσεις βάρος

Career Girl Daily

Ο καθημερινή κούπα του καφέ ενισχύει τον ρυθμό του μεταβολισμού σου, με την τόνωση της θερμογένεσης και κατά συνέπεια την καύση περισσότερου λίπους.

Ο καφές περιέχει επίσης χλωρογενικό οξύ, το οποίο είναι ικανό να επιβραδύνει την απορρόφηση των υδατανθράκων και να διασπά το λίπος. Ωστόσο, η υπερβολική κατανάλωση δεν οδηγεί στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Είναι σημαντικό να πίνεις μόνο δύο φλιτζάνια την ημέρα αν θες να δεις αποτέλεσμα. Και να τα πίνεις το πρωί!

Παράλληλα, σύμφωνα με τη διατροφολόγο Flowers, ο καφές μπορεί να μειώσει την όρεξη για το φαγητό και σε αποτρέπει απ’ την υπερβολική κατανάλωση.

Σύμφωνα μάλιστα, με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στη Διεθνή Επιθεώρηση Επιδημιολογίας, η οποία μελέτησε τις διατροφικές συνήθειες περισσότερων από 93.000 ανθρώπων, όσοι έπιναν περισσότερο καφέ είχαν χαμηλότερο κίνδυνο παχυσαρκίας και μειωμένο κίνδυνο διαβήτη τύπου 2.

Πιο πρόσφατες θεωρίες αναφέρουν πως ο καφές ίσως προκαλεί καρκίνο, ωστόσο μέχρι να αποδειχθεί επίσημα εμείς θα συνεχίσουμε να τον απολαμβάνουμε!

Ο καφές σε βοηθά να χάσεις βάρος

Κι αν θες ο καφές σου κάθε πρωί να έχει την υπέροχη γεύση και μυρωδιά, διάβασε ποια λάθη πρέπει να αποφύγεις για να μη χαλάσεις τη γεύση του!

Διαβάστε επίσης:

Μακαρονάδες ενωθείτε: Τρώγοντας μακαρόνια χάνεις βάρος, λένε οι έρευνες!

Photo: Credits: Annie Spratt/ Unsplash