Οι χειρότερες συμβουλές για τη διατροφή που απλά πρέπει να ξεχάσεις!

LIKE US ON FACEBOOK

Όλοι έχουν κι από μια συμβουλή να σου δώσουν -σε όλα τα θέματα- είτε είναι ειδικοί, είτε όχι. Κι αυτές είναι οι χειρότερες συμβουλές για τη διατροφή που πρέπει απλά να ξεχάσεις.

Και αυτές οι κακές συμβουλές για τη διατροφή διαρκώς αλλάζουν, τη μια γίνονται καλές, την άλλη ναι μεν, αλλά και δεν ξέρουμε τι να ακολουθήσουμε και τι όχι.

Τα αυγά είναι κακά για την υγεία σου, αλλά τελικά έρευνες αναφέρουν πως κάνουν καλό. Το λίπος είναι λίπος και είναι πάντα κακό, και απ’ τη διατροφή σου πρέπει να αποκλείσεις ορισμένα τρόφιμα. Πόσα ισχύουν από αυτά που ακούς και διαβάζεις καθημερινά;

Μην υιοθετείς μια άποψη, μια συμβουλή αν δεν την ερευνήσεις, αν δεν τη διασταυρώσεις. Δεν υπάρχει μια ιδανική δίαιτα που να ταιριάζει σε όλους γιατί ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και δρα διαφορετικά.

Οι χειρότερες συμβουλές για τη διατροφή που απλά πρέπει να ξεχάσεις

Όταν καταναλώνεις λίπη, παχαίνεις

Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν πως τα λίπη είναι ο βασικός τους «εχθρός». Αλλά πόσο ανταποκρίνεται αυτό στην πραγματικότητα;

Η αλήθεια είναι πως ορισμένα λίπη μπορούν πραγματικά να σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος. Πρέπει να τρως με μέτρο, λίγο από όλα. Χρειάζεσαι και τα μονοακόρεστα και τα πολυακόρεστα λίπη, όπως καρύδια, αβοκάντο, ψάρια και φυτικά έλαια. Αυτά μπορούν να σε βοηθήσουν να διατηρήσεις τη φόρμα σου και να μειώσεις τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις.

συμβουλές για τη διατροφή

Οι χυμοί σε βοηθούν να χάσεις βάρος

Για πόσους χυμούς έχεις ακούσει ότι σε βοηθούν να κάνεις αποτοξίνωση; Να χάσεις βάρος και να boostαρεις τον μεταβολισμό σου;

Στην πραγματικότητα καταλήγεις να καταναλώνεις περισσότερη ζάχαρη και να παίρνεις λιγότερα θρεπτικά συστατικά. Είναι καλύτερο να τρως το φρούτο όπως έχει για να μπορείς να απολαύσεις όλα τα οφέλη του, από το να το κάνεις χυμό.

Τα φρούτα έχουν ζάχαρη και πρέπει να τα αποφεύγεις

Πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να αφαιρέσουν τελείως τη ζάχαρη από τη διατροφή τους και γι’ αυτό σταματούν να καταναλώνουν και φρούτα. Οι άνθρωποι κόβουν τα φρούτα, τα οποία αποτελούν πηγή φυσικών σακχάρων και μαζί με αυτά κόβουν και πολύτιμες ίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά.

Και όχι αυτό δεν είναι το ζητούμενο!

συμβουλές για τη διατροφή

Τα σνακ χωρίς γλουτένη είναι και πιο υγιεινά

Πολλοί θεωρούσαν για χρόνια πως τα σνακ χωρίς γλουτένη είναι πιο υγιεινά και γι’ αυτό πρέπει να αντικαταστήσεις τα cookies, το κέικ, το ψωμί με αυτά χωρίς γλουτένη.

Ποιο είναι το πρόβλημα; Αυτή θεωρία δεν ισχύει. Για τους ανθρώπους που έχουν δυσανεξία στη γλουτένη είναι η καλύτερη λύση. Για τους υπόλοιπους, όμως, όχι μόνο είναι περιττό αλλά ίσως είναι χειρότερο καθώς περιέχουν συχνά περισσότερη ζάχαρη και άλλα συστατικά για να βελτιωθεί η γεύση τους.

Διαβάστε επίσης:

5 κανόνες για να μην το παρακάνεις με το φαγητό τις γιορτές!

Photo: unsplash /Dominik Martin
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved