Οι 4 ασκήσεις που αποφεύγουν οι γυμναστές!

LIKE US ON FACEBOOK

Πόσα γνωρίζεις για τη γυμναστική και πόσα νομίζεις πως ξέρεις; Σίγουρα δεν τα ξέρεις όλα! Κι ενώ γνωρίζουμε τη διαφορά ανάμεσα στα push-up και pull-up, δεν είμαστε επαγγελματίες για να τα γνωρίζουμε και όλα και να ξέρουμε όλα τα οφέλη ή τους κινδύνους.

Συνήθως πηγαίνουμε γυμναστήριο, ακολουθούμε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα ή και όχι και δεν γνωρίζουμε ποιες ασκήσεις γυμναστικής πρέπει να αποφεύγουμε. Και αυτό είναι απολύτως λογικό.

Γι΄αυτό είναι καλό να μιλάμε με ανθρώπους που γνωρίζουν και έχουν την ειδίκευση, να τους ακούμε και να τους συμβουλευόμαστε!

Ποιες ασκήσεις γυμναστικής πρέπει να αποφεύγουμε;

Οι γυμναστές πάντως δεν κάνουν τις παρακάτω 4 ασκήσεις:

Ασκήσεις για το κάτω μέρος του σώματος με λάστιχο

ασκήσεις γυμναστικής πρέπει να αποφεύγουμε

Ακίνδυνη φαινομενικά άσκηση που σε βοηθά να σφίξεις τους γλουτούς και να κάψεις το λίπος. Το λάστιχο, όπως και κάθε εργαλείο στη γυμναστική σε βοηθά να κάνεις καλύτερα και σχετικά πιο εύκολα την άσκηση.

Ωστόσο, μακροπρόθεσμα το λάστιχο δεν σε βοηθά καθώς δεν το χρησιμοποιείς ως έναν οδηγό να σε κατευθύνει αλλά ως στήριγμα. Παράλληλα, όταν έχεις το λάστιχο και κάνεις squats, τότε στηρίζεσαι σε αυτό και δεν πέφτεις προς τα πίσω, δεν ακολουθείς όμως το σωστό μοτίβο της άσκησης.

Μηχανήματα… εν γένει

Κι, όμως, υπάρχουν γυμναστές που μένουν μακριά από τα μηχανήματα. Συνήθως, θέλουν να κάνουν κάθε άσκηση μακριά από τα μηχανήματα, σε απλό δάπεδο. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, τότε αποφεύγουν αυτές τις ασκήσεις. Παράλληλα, επιμένουν σε ασκήσεις που αφορούν και στηρίζονται στο σωματικό βάρος, ασκήσεις που είναι πιο αποτελεσματικές, αφού μιμούνται πράγματα που το σώμα σου κάνει.

Squats or deadlifts με BOSU ball

ασκήσεις γυμναστικής πρέπει να αποφεύγουμε

Αυτές οι μπάλες που είναι σαν… ελατήρια (σ.σ. BOSU balls) για αυτούς που δεν είναι εξοικειωμένοι, μοιάζουν με μια μισή μπάλα γιόγκα με πλαστική επιφάνεια!

Ωστόσο, είναι κάτι περισσότερο από αυτό και είναι εξαιρετικά δύσκολο να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια αν πρώτα δεν έχεις κάνει αρκετή πρακτική! Και η αλήθεια είναι πως το αποτέλεσμα και η απόδοση τελικά… δεν αξίζουν να αφιερώσεις χρόνο για κάτι τέτοιο!

Ασκήσεις για κοιλιακούς

Εντάξει, φυσικά οι γυμναστές δεν εννοούν να μην κάνουμε κοιλιακούς, αλλά λένε πως πρέπει να επανεξετάσουμε τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουμε τον πυρήνα μας.

Ο πυρήνας περιλαμβάνει κοιλιακούς και πλάγιους αλλά και κάτω μυς της πλάτης. Οι άνθρωποι ξοδεύουν πολύ χρόνο αφιερωμένο στο μπροστινό μέρος του πυρήνα και παραμελούν άλλους τομείς. Και αυτό είναι λάθος!

Διαβάστε επίσης:

Γιατί θα πρέπει να κάνεις την «αντίστροφη σανίδα» κι όχι την κανονική!

Photo: Stocksy/Rob and Julia Campbell
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved