Τα μπολ με βρώμη έχουν γίνει το απόλυτο trend και εμείς χαιρόμαστε γιατί πραγματικά, εάν προσέξεις μερικές λεπτομέρειες, μπορεί να γίνει ένα πολύ υγιεινό και νόστιμο σνακ! Πώς μπορείς, όμως, να κάνεις νόστιμο ένα oatmeal bowl, χωρίς να έχει φλατ γεύση;

Το πίτουρο βρώμης είναι τόσο απλό στη χρήση του και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε τόσες πολλές διαφορετικές συνταγές. Απλά μερικές φορές, το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι ακριβώς αυτό που περίμενες, ειδικά όσον αφορά τη γεύση.

Τα overnight oatmeal bowls έχουν γίνει η νέα αγαπημένη συνήθεια όσων θέλουν να προσέξουν τη διατροφή τους, αλλά να μην στερηθούν τη γεύση. Μπορείς να τα φας σαν πρωινό, σαν σνακ στη δουλειά ή ακόμα και σαν γλυκό, τη στιγμή που θα σε πιάσει μια λιγούρα!

10 Ιδέες για γρήγορο πρωινό όταν δεν έχεις χρόνο να το φτιάξεις. Συνταγές που μπορείς να ετοιμάσεις από το προηγούμενο βράδυ

Αλλά ακόμα κι αν δεν θέλεις να περιμένεις όλο το βράδυ, μπορείς να φτιάξεις ένα oatmeal bowl βράζοντας απλά κάποιο υγρό στοιχείο (όπως το αγαπημένο σου γάλα) με τη βρώμη σ’ ένα κατσαρολάκι. Πώς θα αναβαθμίσεις σε κάθε περίπτωση, όμως, τη γεύση;

κάνεις νόστιμο ένα oatmeal bowl
Pixabay

Μάθε πώς να κάνεις νόστιμο ένα oatmeal bowl

Η λύση είναι πολύ απλή! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να καβουρδίσεις λίγο τις νιφάδες βρώμης! Αυτό θα προσθέσει έξτρα γεύση, αλλά και crunchy υφή στο γεύμα σου! Μάλιστα, εάν καβουρδίσεις λίγο παραπάνω τη βρώμη, το meal σου θα αποκτήσει μια “καραμελένια” γεύση, χωρίς να έχεις προσθέσεις κανένα γλυκαντικό!

Η διαδικασία είναι εύκολη. Απλώς ζεσταίνεις ένα τηγάνι (αντικολλητικό) σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, ρίχνεις τη βρώμη και την καβουρδίζεις για μερικά λεπτά. Ανακατεύεις συχνά για να μην καεί και παρακολουθείς προσεκτικά το χρώμα της βρώμης: Όταν είναι ελαφρώς καφέ οι νιφάδες κι αποπνέουν ένα άρωμα, τότε είναι έτοιμες! Στη συνέχεια, κάνε την προετοιμασία, όπως θα την έκανες έτσι κι αλλιώς για ένα oatmeal bowl!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News