Ποιος είναι ο τρόπος για να μειώσεις το φούσκωμα στην κοιλιά; Οι διατροφολόγοι απαντούν και δεν σου προτείνουν μόνο έναν τρόπο αλλά σου δίνουν και εναλλακτικές.

Το φούσκωμα στην κοιλιά είναι πραγματικά ενοχλητικό και καθόλου άνετο. Και κάνεις τα πάντα για να το μειώσεις, για να ανακουφιστείς. Ποιος είναι ο τρόπος για να μειώσεις το φούσκωμα στην κοιλιά;

Τα καλά νέα είναι ότι το φούσκωμα στην κοιλιά είναι προσωρινό και μπορεί πολύ εύκολα και γρήγορα να το αντιμετωπίσεις. Υπάρχουν, όμως, μερικές συμβουλές που αν τις ακολουθείς σε καθημερινή βάση, τότε θα το αποτρέψεις και από το να συμβεί.

Πώς θα μειώσεις το φούσκωμα στην κοιλιά;

Το αλάτι απαγορεύεται

Αν νιώθεις ότι είσαι φουσκωμένος ή θέλεις να το αποτρέψεις, τότε πρέπει να περιορίσεις το αλάτι. Μια διατροφή πλούσια σε νάτριο, μπορεί να οδηγήσει σε κατακράτηση υγρών, η οποία με τη σειρά της οδηγεί σε φούσκωμα. Προσπάθησε να τρως περισσότερα λαχανικά, λιγότερα τηγανητά και μην το παρακάνεις με το αλάτι στο φαγητό σου.

Βάλε στη διατροφή σου…

τρόπος για να μειώσεις το φούσκωμα στην κοιλιά

Τουλάχιστον μέχρι να νιώσεις καλύτερα, πρέπει να περιορίσεις τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τη γλουτένη και τη ζάχαρη. Αντί για αυτά μπορείς να προσθέσεις τις μπανάνες, τον ανανά, τζίντζερ και καρπούζι.

Και αν το φούσκωμα συμβαίνει συχνά-πυκνά, τότε μείωσε τη γλουτένη και τα γαλακτοκομικά για περίπου δύο εβδομάδες για να δεις διαφορά!

Πιες νερό, πολύ νερό

Νομίζεις ότι αν πιεις περισσότερο νερό θα φουσκώσεις, αλλά ισχύει το αντίθετο. Πρέπει να μένεις ενυδατωμένος για να βοηθάς και το πεπτικό σύστημα να λειτουργεί σωστά.

Το νερό είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να καταναλώνεις μεγάλες ποσότητες καθημερινά. Μην το ξεχνάς!

Σταμάτα αυτές τις κακές συνήθειες….

τρόπος για να μειώσεις το φούσκωμα στην κοιλιά

Μην τρως λες και βιάζεσαι ή λες και φοβάσαι μη σου κλέψουν το φαγητό. Να τρως αργά. Μην πίνεις το ρόφημά σου με καλαμάκι και περιόρισε τα αναψυκτικά. Όλα αυτά αυξάνουν τις πιθανότητες να μπει αέρας στο στομάχι σου και να νιώθεις μονίμως φουσκωμένος.

Last but not least…Λίγη γυμναστική δεν έβλαψε ποτέ, κανέναν.

Διαβάστε επίσης:

Τι είναι το σπλαχνικό λίπος και γιατί είναι τόσο επικίνδυνο;

Credits: ISTOCK / MARTIN-DM