Ο ιδρώτας σε βοηθά να χάσεις βάρος; Μύθοι και αλήθειες!

LIKE US ON FACEBOOK

Ιδρώτας και απώλεια βάρους: Ποια είναι η σχέση τους; Όσο περισσότερο ιδρώτα χάνεις, τόσες περισσότερες θερμίδες καις; Οι ειδικοί απαντούν.

Το πόσο ιδρώτα χάνεις, είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να μετρήσεις πόσο αποτελεσματική ήταν η άσκηση; Ιδρώτας και απώλεια βάρους: Είναι μια σχέση αναλογική;

Οι ειδικοί σου λύνουν όλες τις απορίες, ώστε να μην αναρωτηθείς ποτέ ξανά. Και να ξέρεις αν χάνεις τον ιδρώτα σου για κάποιο λόγο ή αν τελικά δεν έχει καμία απολύτως σημασία.

Ιδρώτας και απώλεια βάρους: Ποια είναι η σχέση τους;

Οι fitness experts αναφέρουν πως ο ιδρώτας δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να δεις πόσο αποτελεσματική είναι τελικά μια άσκηση.

Ο ιδρώτας είναι απλά ο μηχανισμός ψύξης του σώματος και τα εσωτερικά «κλιματιστικά» του καθενός, λειτουργούν διαφορετικά. Υπάρχουν, δηλαδή, άνθρωποι που μετά από μια άσκηση κοκκινίζουν πολύ περισσότερο και ιδρώνουν πολύ περισσότερο, ακόμη κι αν αυτή η άσκηση είναι μέτριας έντασης.

Κι από την άλλη, υπάρχουν άνθρωποι που δύσκολα ιδρώνουν, που τρέχουν, σηκώνουν βάρη και δεν θα δεις τον ιδρώτα να τρέχει από το πρόσωπό τους. Αυτό βεβαίως, δεν σημαίνει πως γυμνάστηκαν λιγότερο από τους πρώτους ή ότι η γυμναστική που έκαναν δεν ήταν αποτελεσματική.

Ιδρώτας και απώλεια βάρους

Και η σάουνα… βοηθά;

Σύμφωνα πάλι με τους ειδικούς, η σάουνα μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος αλλά θέλει ιδιαίτερη προσοχή.

Το να κάνεις γυμναστική στη ζέστη μπορεί να σε βοηθήσει να κάψεις περισσότερες θερμίδες, καθώς το σώμα εργάζεται σκληρά για να διατηρήσει τη θερμοκρασία του. Ωστόσο, το πρόβλημα είναι ότι μπορεί να οδηγηθείς στην αφυδάτωση και σίγουρα δεν είναι αυτό που θέλεις
Γι΄αυτό είναι σημαντικό να πίνεις πολύ νερό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη συνεδρία σου.

Αν κάνεις έντονη γυμναστική το Καλοκαίρι, οι ειδικοί συνιστούν να αυξάνεις σταδιακά την ένταση των ασκήσεων και όχι απότομα, ενώ είναι σημαντικό να πίνεις πολύ νερό, να προσέχεις τα ρούχα που φοράς και φυσικά να κάνεις συχνά διαλείμματα.

Κι αν ζυγίζεις λιγότερο αφού ιδρώσεις;

Η απώλεια βάρους λόγω του ιδρώτα συμβαίνει επειδή χάνεις υγρά. Η πραγματική απώλεια βάρους, όμως, είναι αποτέλεσμα της μείωσης του λίπους του σώματος και είναι ένα αποτέλεσμα σωστής διατροφής και άσκησης, επομένως μη σε ξεγελά ο αριθμός στη ζυγαριά.

Ιδρώτας και απώλεια βάρους

Με λίγα λόγια, όταν ιδρώνεις υπερβολικά κατά τη διάρκεια της γυμναστικής, δεν σημαίνει πως απαραίτητα σε βοηθά να χάσεις βάρος. Αντί να εστιάζεις στον ιδρώτα, καλό θα ήταν να δώσεις βάρος στη γυμναστική αυτή καθεαυτή και φυσικά στη διατροφή σου, ώστε να μπορείς να χάσεις περισσότερες θερμίδες και να διατηρήσεις ένα υγιές βάρος σώματος.

Διαβάστε επίσης:

Φτιάχνουμε την τσάντα του γυμναστηρίου σου και σου δίνουμε επιπλέον λόγους για να πας!

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved